‘HDP Anayasa değişikliğine destek izlenimi veriyor’ iddiası

‘HDP Anayasa değişikliğine destek izlenimi veriyor’ iddiası
Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, HDP’nin, AKP tarafından Meclis’e sunulması gündemde olan ‘Anayasa değişikliğine destek verecekleri izlenimi verdiğini’ iddia etti.

AKP’nin hazırladı ve siyasi partilerle müzakereye açtığı Anayasa değişikliğini Meclis’e ne zaman sunacağı merak konusu olurken, Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, HDP’nin değişikliğe ‘destek vereceği izlenimi verdiğini’ yazdı.

Yazısında siyasi partilerin Anayasa değişikliği teklifine nasıl yaklaştıklarına ilişkin bilgilerini aktaran Selvi, yazısının HDP ile ilgili ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“HDP ise başörtüsü yasağı karşısındaki tavırlarının net olduğunu ifade ediyorlar. Anayasa değişikliğine destek verecekleri izlenimi veriyorlar. HDP’nin hasassiyet gösterdiği nokta aileyle ilgili düzenlemede ortaya çıkıyor. HDP, Anayasa’nın 41. Maddesi’nde yapılan düzenlemede kadınların haklarının korunmasını istiyor. Kadın-erkek eşitliğinin daha güçlü bir şekilde vurgulanmasını öneriyor. Zaten AK Parti’nin hazırladığı teklifte, ‘Aile; kadın ve erkek arasında kurulur ve bunların eşitliğine dayanır’ deniliyor.”

İKİNCİ TURDA CHP VE İYİ PARTİ DE REFERANDUM İÇİN DESTEKLEYEBİLİR

Selvi yazısının devamında, Anayasa değişikliği konusunda siyasi partilerin görüşlerinde oylama aşamalarında farklılaşma olabileceğini iddia ettiği yazısında şöyle dedi:

“AK Parti ve MHP’nin milletvekili sayısı Anayasa değişikliği için yetmiyor. HDP’nin destek vermesi bekleniyor. İYİ Parti tereddütlü. CHP ise karşı.

Ancak Anayasa değişikliği referanduma gidecek şekilde 360’ın üzerinde bir destek sağlarsa, esas olan son tur oylamada CHP ile İYİ Parti referanduma gitmemesi için destek verip 400’ün üzerinde bir oyla kabul edilmesini sağlar mı? Neden olmasın?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Gündem