HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyyat Ceylan, depremde son durumu anlattı: Yüzlerce insan göçük altında

HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyyat Ceylan, depremde son durumu anlattı: Yüzlerce insan göçük altında
HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyyat Ceylan, Kahramanmaraş merkezli depremi çok şiddetli hissettiklerini belirterek çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığını dile getirdi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bugün saat 04:17'de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 10 kent etkilenmişti. Depremde yüzlerce kişi hayatını kaybederken, binlercesi yaralanmıştı. Binlerce bina da yıkılmıştı.

HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyyat Ceylan, kentte depremi çok şiddetli hissettiklerini belirterek "O şiddete göre ucuz atlattık diyebiliriz. Şiddetin düzeyi çok çok yüksekti" dedi.

Ceylan şu bilgiyi verdi: "Somut olarak onlarca binamız zarar görmüş, ancak 6 binamız tamamen çökmüş. Diyarbakır'da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Basınla paylaşılan veriler 500 civarında yaralı, 42 vefat haberi var. Şu anda onlarca, yüzlerce insan göçük altında.

Artçı depremler devam ediyor. Yüzlerce binaya girilmemesi gerekiyor. Diyarbakır'da kışın en sert günlerini yaşıyoruz. Geçeyi atlatabilmek için spon salonları düğün salonlarına yönlendirmeye, büyük villa evler, tek katlı veya iki katlı evlere yönlendirmeye çalışıyoruz. Yönlendirdiğimiz yerde beslenme barınma gibi tedbir almaya çalışıyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem