HDP: “Enis Berberoğlu kararı, tutuklu vekillerimiz için de uygulanmalıdır”

HDP: “Enis Berberoğlu kararı, tutuklu vekillerimiz için de uygulanmalıdır”
Milletvekilliğine bugün TBMM’de okunan karar ile geri dönen CHP’li Enis Berberoğlu’nu memnuniyet verici olarak nitelendiren HDP, Berberoğlu ile aynı gün vekilliği düşürülen milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın neden cezaevinde olduğunu sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, bugün fezlekesi ve Meclis Başkanlığı tezkeresinin TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla vekillik sıfatını 8 ay sonra tekrar kazandı. HDP, Berberoğlu ile aynı konumda olan ve şu anda cezaevinde bulunan Leyla Güven ve Musa Farisoğulları için de benzer kararın uygulanmasını istedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Enis Berberoğlu’nun Milletvekilliğinin tekrar iade edilmesi elbette memnun edici bir karar ancak Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın hapiste olması da bir o kadar düşündürücü ve kabul edilemez bir konu” dedi.

Haziran 2020’de haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri düşürülmüş, üç milletvekilinin TBMM üyelikleri, haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunduğuna ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’nin TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla sona ermişti.

Milletvekilliği düşürülen HDPli Musa Farisoğulları ve Leyla Güven aynı gün tutuklanmıştı.

Gündem