HDP Eş Başkanı Sancar'dan oy çağrısı: Boşa giden her oy AKP-MHP'ye yarar

HDP Eş Başkanı Sancar'dan oy çağrısı: Boşa giden her oy AKP-MHP'ye yarar
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demirtaş'ın sözlerine de gönderme yaparak "Boşa giden her oy AKP- MHP iktidarına yarar. Bunu açıkça görelim" dedi.

HDP'nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, 'milletvekili çıkarabilecek partilere oy verilmesini' istemişti.

İzmir'deki halk buluşmasında konuşan Sancar, 'bu iktidarın ülkeye yaşattığı felaketlerin haddi hesabının olmadığını' ifade etti.

"Artık yeter. Kürt sorununa demokratik çözüm bizimle gelecektir. Kalıcı barışı biz kuracağız" diyen Sancar, 'İzmir’de yaşayan tüm halklar ve demokrasi güçlerinin birleşip Yeşil Sol Parti'yi Meclis’e en güçlü şekilde göndereceğini' kaydetti.

'Boşa giden oy iktidara yarar'

HDP eş başkanı şunları kaydetti: "Meclis’e Yeşil Sol Parti en güçlü şekilde göndermeliyiz. Bizler yoksulluğu, talanı, yalanı bitirmeye geliyoruz. Savaş politikalarını durdurmaya geliyoruz. Çözüm ve barış için geliyoruz.

Boşa giden her oy AKP - MHP iktidarına yarar. Bunu açıkça görelim. Oylarımızı boşa vermeyelim. Oylarımızı değişimin ve dönüşümün iradesine Yeşil Sol’a verelim. Yapacak çok işimiz var. Deniz Poyraz yoldaşımızın hayalleri ve umutları var. Onlar bizim sırtımızda sorumluluk olarak duruyor. Kalbimizde görev olarak duruyor. Deniz Poyraz’a söz vermiştik. Senin hayallerini mutlaka gerçeğe dönüştüreceğiz.

'Demokratik cumhuriyetinin kurulmasının yollarını açacağız'

Hiçbir saldırı, hiçbir oyun, hiçbir kumpas bizi durduramaz. Bugüne kadar her şeyi denediler diz çökmedik, boyun eğmedik. Kararlılığımız arttı, inancımız güçlendi.

İşte şimdi artık bütün bunları sonuca ulaştırma zamanı. İzmir’de bütün halkların iradesini Yeşil Sol’un altında buluşturacağız. Bu ülkede demokratik cumhuriyetinin kurulmasının yollarını açacağız. Hepimiz eşit ve özgür yaşayacağız. Böyle bir gelecek bizim hedefimizdir. Bu gelecek yakındır, bu geleceği kurmak sizlerin elinde. En başta gençlerin ve kadınların elindedir.

Özgürlük için geliyoruz. Bütün bileşenlerimizle, dostlarımızla zafere doğru ilerliyoruz. Mutlaka kazanacağız, bu iktidarı göndereceğiz, bu düzeni değiştireceğiz. İnancımız tamdır, sizlere güvenimiz tamdır." (Kısa Dalga)

Politika