HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: "Erdoğan, Kürt seçmenden oy alamayacak"

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: "Erdoğan, Kürt seçmenden oy alamayacak"
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ''Kürt sorunu çözülmüştür'' açıklamasını 'Sorunu hiçleştirme' olarak yorumladı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Cumhur İttifakı'nın HDP ve Kürt seçmenine büyük bir baskı yaptığını belirtirken, Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili de "Bu sorunun çözüldüğünden Kürt halkının haberi yok" dedi.

halktv.com.tr'den Hazar Dost'a konuşan Danış, özetle şunları söyledi: "Kürtlerin, bu ülkede eşit yurttaş olarak demokratik bir yaşam talebi var. Açıklama sonrası birçok Kürt vatandaşla görüştüm, hepsi Erdoğan’ın açıklamasına tepkili. Erdoğan, ne yaparsa yapsın Kürt seçmenden oy alamayacak. Onun siyasi hesaplarının acısı Kürtler yaşadı, yaşıyoruz.

Cumhur İttifakı’ndaki partiler bütünleşmiştir. AKP, MHP’lileşmiş, MHP AKP’lileşmiştir. Aralarında bir ayrım kalmadı. Eğer gerçekten böyle düşünen AKP’liler varsa, lütfen bir an evvel o partiyi terk etsinler. Bu onlar için bir öneri, bizim ya da benim için değil. Kürt sorunun çözümüne dair bir düşünceleri varsa o gemiden atlasınlar.

Sezai Temelli partili bir arkadaşımız ama açıklamaları kendi fikri. Kendisi partide yönetici değil. Zaten kendisi de bunu belirtti.

İTTİFAK

Bizim ittifaka girme tartışmamız ya da düşüncemiz yok. Biz neticede yüzde 10’un üzerinde oy alan, parlamento içinde de yüksek bir denge yakalayacağımıza inanan bir yerden konuşuyoruz. Bu dönemin en demokratik yolunu temsil ediyoruz. Önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre halkla beraber karar verilir. Ama şu anlık bir ittifaka girme düşüncemiz yok. Önümüzdeki günlerde HDP’nin yol haritasını açıklayacağız."

HABERİN TAMAMI

Gündem