HDP Eş Genel Başkanı Buldan: HDP neden aday çıkarmasın, sizden ne farkı var?

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: HDP neden aday çıkarmasın, sizden ne farkı var?
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Iğdır'daki kongresinde adaylık konusuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan cumartesi günü bir açıklama yaparak partisinin seçimlere kendi adayıyla gireceğini söylemişti. Buldan, "HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız” demişti. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ise Buldan’dan sonra yaptığım açıklamada müzakere şartına dikkat çekti. Oluç “Bu müzakere bizimle yapılmayacaksa kamuoyunda minimum yüzde 12 – 13 oyu görünen bir parti olarak kendi yolumuzda yürümeye devam ederiz" ifadelerini kullanmıştı.

HDP kendi ittifakları ile birlikte adayını çıkaracak

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Iğdır'daki kongresinde konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Buldan, şöyle konuştu:

"Herkesin gözü HDP’de yani bizde, aday çıkaracak mı çıkarmayacak mı, Millet İttifakını destekleyecek mi desteklemeyecek mi? HDP’nin stratejisi yerel seçimlerdeki gibi mi olacak yoksa yeni bir hedefi mi var, yeni bir strateji mi belirlenecek? Dün Kars'ta bir açıklama yaptım, HDP kendi adayını açıklayacak ve kendi adayıyla seçimlere girecek dedim, dünden beri tartışılan tek mesele HDP’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı meselesi. HDP niye aday çıkarmasın? HDP’in sizden ne farkı var? HDP bu ülkede bir irade değil mi? HDP bir siyasi parti değil mi, seçimlere girme hakkı var mı yok mu? Bu ülkeyi değiştirme ve dönüştürme iradesine sahip mi değil mi? Bütün bunları göz önünde tutarak bir kez daha ifade etmek isterim ki HDP kendi ittifakları ile birlikte adayını çıkaracak."


Mesele Kürtler olduğunda diğer siyasi partilerin nasıl bir araya geldiğini görüyoruz


HDP bu ülkede bir fırsattır. Biz biliyoruz ki bizden başka bu ülkeye barışın, demokrasinin, adaletin gelmesini isteyen ve bunu sürekli dillendiren başka bir siyasi parti yoktur. Mesele Kürtler olduğunda diğer siyasi partilerin nasıl bir araya geldiğini görüyoruz. Milletvekillerimizin dokunulmazlıklarının kaldırılması başta olmak üzere, savaş tezkerelerini Genel Kurul'dan geçmesine kadar bütün meselelerde diğer siyasi partilerin nasıl bir araya geldiğini hepimiz görüyoruz. Yarın öbür gün diğer partilerden örneğin CHP’den, İYİ Parti'den ya da başka bir partiden bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması komisyona veya Genel Kurul'a geldiği zaman HDP ilkesel tavrını net olarak ortaya koyacak, dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkacak. İşte biz bu kadar ilkeli ve bu ülkenin geleceğine dair, ülkenin geleceğinde yaşanacak demokratik gelişmelere dair ilkeli ve kararlıyız. Kimse bizi bu ilkeli tavrımızdan asla döndüremeyecek." (Kısa Dalga)

Gündem