HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: 'Bu iktidar gidecek bu düzen değişecek'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: 'Bu iktidar gidecek bu düzen değişecek'
Yeşil Sol Parti'nin Ankara mitinginde konuşan HDP milletvekilleri ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayları seçime 3 gün kala çok umutlu olduklarını ifade ederek oy kullanma ve sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundular.

ESRA TOKAT


Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçim çalışmaları için bugün Ankara'da miting düzenledi. Tuzluçayır Meydanı’nda düzenlenen mitinge Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ve HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu katıldı. Burada konuşan Sancar "Değiştirmeye geliyoruz. Demokrasi için, adalet için, barış için Yeşil Sol ağacın altında buluşuyoruz. Zafer yakındır mutlaka kazanacağız" dedi.

Ankara'da mitinge katılan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, HDP Milletvekili Kerestecioğlu, HDP Milletvekili ve 28. Dönem milletvekili adayı Emirali Türkmen, Yeşil Sol Parti milletvekili adayı ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Metin Kılıç Kısa Dalga'ya seçime 3 gün kala açıklamalarda bulundu.

Sancar: 'Kaybettiklerini görüyorlar ve bu yüzden ortalığı bulandırmaya çalışıyorlar'

Kısa Dalgaya konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "Türkiye değişime hazır sahada bunu görüyoruz. Aslında iktidarın paniğinden de bunu görüyoruz. Kaybettiklerini görüyorlar ve bu yüzden ortalığı bulandırmaya çalışıyorlar. Ama hiç kimse buna aldırmasın. Yaymak istedikleri korku iklimine kimse geçit vermesin. Toplumun büyük çoğunluğu kararını vermiş görünüyor. Bu iradeyi korumak ve sonuca ulaştırmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bu iktidar gidecek bu düzen değişecek" dedi.

Kerestecioğlu: 'Sadece Ankara değil tüm Türkiye değişime hazır'

HDP Milletvekili Kerestecioğlu "Umutluyuz, gerçekten Ankara değişime hazır. Sadece Ankara değil tüm Türkiye değişime hazır. Belki hiç bu kadar istekli olmamıştı değişim ve dönüşüm için. Mutlaka kazanacağız" diye konuştu.

Türkmen: 'Herkes sandığa gitmeli ve sandıklara sahip çıkmalı'

HDP Milletvekili ve 28. Dönem milletvekili adayı Emirali Türkmen de "Seçime 3 gün kaldı. Tuzluçayır Meydanı diyor ki 'biz bunları gönderiyoruz.' Bu enerji ve halkımızın dayanışma ve desteği ile tek adam rejimini çöpe göndereceğiz. 15 Mayıs'ta güzel bir güneş doğacak, çok yakın. Herkes sandığa gitmeli ve sandıklara sahip çıkmalı. Sonra da bu demokratik cumhuriyeti birlikte inşa etmeli artık vakti geldi" ifadelerini kullandı.

Gürkan: '14 Mayıs seçimlerine her yönüyle umutlu ve iddialı giriyoruz'

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan da "Artık seçimin son düzlüğüne girmiş bulunuyoruz. Bir aya yakındır yoğunlaştırılmış bir çalışma yürüttük. Bütün bu çalışmalar neticesinde biz halkın gözünde umudu gördük, değişime dair özlemi ve beklentiyi gördük. Dayanışmayı gördük. 14 Mayıs'tan sonra demokrasinin kazanılması için ortak bir iradeyi de gördük. Dolayısıyla biz 14 Mayıs seçimlerine her yönüyle umutlu ve iddialı giriyoruz. Değişimde iddialıyız, değişimin öznesi olmada iddialıyız. Halkın örgütlü gücü ile sürece müdahalede iddialıyız" sözlerine yer verdi. Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Metin Kılıç ise "Çalışmalarımız çok iyi gitti. Ben olumlu sonuçlar alacağımızı inanıyorum" dedi.

Özel Haber