HDP Eş Genel Başkanı Sancar: "Kaos yaratılmak isteniyor ve bu saldırı da onun bir parçası"

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: "Kaos yaratılmak isteniyor ve bu saldırı da onun bir parçası"
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, dün İzmir HDP İl Örgütü’nde Deniz Poyraz’ın öldürülmesinin ardından “Bu basit bir saldırı değil. İktidarın iki ortağının da sürekli kullandığı kışkırtıcı, hedef gösteren, muhalefete ‘hain ve terörist’ diyen dili bu tür saldırıların zeminini hazırlıyor” dedi.

Halk TV canlı yayınında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, bir süredir il binalarının önünde protesto çadırı kurulduğu, bunun gerginlik yarattığı ve kaldırılması için yaptıkları başvurulara rağmen kaldırılmadığını söyledi.

Saldırıyı gerçekleştiren Onur Gencer’in bu çadıra gittiği yönünde bilgiler de aldıklarını söyleyen Sancar, “Bu planlı bir olaydır. Bunun mutlaka nasıl planlandığı, kimlerle nasıl hazırlandığı ortaya çıkarılmalıdır” dedi. Sancar özetle şunları söyledi:

“Katilin rastgele bir meczup, öfkeli bir şahıs olarak sunulması gerçeklerin üstünü örtmek için yapılan manevradır. Gözaltı süresi bir tweet'ten bile 4 gün sürebiliyorken, gözaltı sürelerinin uzun tutulması olayın arka planının aydınlatılması için olduğu söyleniyorken, katil birkaç saat emniyette tutulduktan sonra adliyeye sevk edildi. Olayın arkasında neler olduğunu öğrenmeye yetecek herhangi bir araştırmaya yetecek bir sorgunun yapılmadığını da avukat arkadaşlarımızdan öğrendik.

"KAOS YARATILMAK İSTENİYOR"

“Türkiye’de bir kaos yaratılmak isteniyor ve bu da onun bir parçası. İktidar çok sıkıştı, iyice bir çöküş tablosu yarattı. Buradan çıkışın olağan yollarla gerçekleşmeyeceği gibi bir varsayımı ciddiye almak zorundayız. Böyle bir varsayım kaos planlarını da beraberinde getirir. Emniyet Teşkilatı’nın başındaki şahıs bu kadar şaibe altındayken böyle bir aydınlatma sürecinin yaşanabileceğini beklemek saflık olur. Görev Türkiye’de muhalefete düşüyor. Bütün muhalefet partilerinin başkanlar düzeyinde bir araya gelmeleri gerekiyor, bu çok ciddi kaos planına karşı birlikte değerlendirme yapmak lazım. Failin kendisi de kimi görseydim öldürmek üzere gittim diyor. Duvarlarda emniyetin işaretlediği mermi sayısı 35. Bunu tek şarjörle gerçekleştirmek mümkün değil. Yukarda silah sesleri gelirken polis yukarı çıkmıyor. Bütün bunlar olayın planlı bir saldırı olduğunu gösteriyor.”

Gündem