HDP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: Can Atalay bir dakika bile cezaevinde kalmamalı

HDP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: Can Atalay bir dakika bile cezaevinde kalmamalı
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları "Hatay halkının iradesini gasp etmekten vazgeçin, AYM kararını uygulayın! #CanAtalay 1 dk bile cezaevinde kalmamalıdır!" dedi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), cezaevinde tutulan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay için bir kez daha hak ihlali kararı verdi. Karara dair, "Anayasa’nın 67. Maddesinde güvence altına alınan seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile 19. Maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının 3 karşı oy ve oyçokluğu ile ihlal edildiğine karar verilmiştir" denildi.

Can Atalay'ın serbest bırakılmasına dönük çağrılar da sürüyor.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları "AYM bugün ikinci kez, Hatay halkının vekili Can Atalay’a "seçilme hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiği kararı verdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ni AYM kararını uygulamak üzere göreve çağırıyoruz. Hatay halkının iradesini gasp etmekten vazgeçin, AYM kararını uygulayın! #CanAtalay 1 dk bile cezaevinde kalmamalıdır! Can Atalay derhal serbest bırakılsın! "dedi. (Kısa Dalga)

Gündem