HDP Grup Başkanvekili Oluç'tan, eski partili Sakık'ın iddialarına yalanlama

HDP Grup Başkanvekili Oluç'tan, eski partili Sakık'ın iddialarına yalanlama
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partilerinin eski vekillerinden Sırrı Sakık’ın açıklamasının doğru olmadığını dile getirdi.

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye ziyaretine yönelik “Kılıçdaroğlu da açık ve net olarak önümüzdeki dönem ne yapacağını kamuoyuyla paylaşmalıdır. Kapalı kapılar ardında söylenenlerin, kamuoyuna da bunların deklare edilmesi gerekir” sözleri tartışma yaratmıştı.

'Parti yöneticilerinin yapmadığı açıklamalar partiyi bağlamaz'

Saruhan Oluç, Sakık'ın üstü kapalı imalarına yönelik olarak böyle bir anlaşma olmadığını şu sözlerle ifade etti: “Hiçbir doğruluk payı yok. İçeride ne konuşulduysa kamuoyunun önünde onlar tekrarlandı. Bu konuda görüşmeye katılan herkes de aynı şeyi söyledi. İktidar bu tür lafları yayarak toplumda başka bir hava yaratmak istiyor.

Bu tür iddiaları ortaya atıp değerlendirmeden önce partinin yöneticilerine bakmak gerekiyor. Parti hakkında bağlayıcı söz söyleyecek kişiler bellidir. Parti yöneticilerinin dışında yapılmış olan açıklamalar, konuşmalar parti açısından bağlayıcı değildir kesinlikle.” (Kısa Dalga)

Politika