HDP il binası önüne ispirto bırakan kadın için Valilik açıklaması: Akıl sağlığı yerinde değil

HDP il binası önüne ispirto bırakan kadın için Valilik açıklaması:  Akıl sağlığı yerinde değil
Adana'da Yeşil Sol Parti ve HDP'nin ortak kullandığı bina önüne 3 şişe ispirto ve defter bırakan 26 yaşındaki A.C. gözaltına alındı.

Adana'da HDP İl Binası önüne 3 şişe ispirto ve defter bırakan A.C. (26) isimli kadın, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşil Sol Parti il örgütlerinin ortak kullandığı dairenin giriş kapısına saldırı girişimi yaşandı.

Sabah saatlerinde kapının önüne gelen kimliği belirsiz şüpheli, kapının önüne 3 pet şişe bıraktı. Olayın fark edilmesiyle polise haber verildi.

hdp-adana-kadin.jpeg

Olay yerinde inceleme yapan ekipler, pet şişe içerisindeki sıvının yanıcı ve patlayıcı olduğunu tespit etti.

Yapılan incelemede HDP il binasının kapısına 3 şişe ispirto ve defter bırakan kişinin A.C. isimli kadın olduğu tespit edildi. Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli kadını gözaltına aldı.

Valilik: "Akıl sağlığı yerinde değil"

Olayla ilgili Adana Valiliği'nden açıklama yapıldı. Adli tahkikatın çok yönlü devam ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Olayı gerçekleştiren şahsın 1997 Osmaniye doğumlu A.C. isimli şahıs olduğu tespit edilerek Emniyet birimlerimizce yakalanmış, şahsın ilk sorgulamasında bahse konu materyalleri kendisinin bıraktığını doğruladığı, nedeni ile ilgili tutarsız cevaplar verdiği ve hareketlerinden akıl sağlıyla ilgili dengesinin yerinde olmadığı değerlendirilmiştir" denildi. (DHA)

Gündem