HDP Kadın Meclisi'nin "Kadınlar için Adalet" açıklamasına polis engeli

HDP Kadın Meclisi'nin "Kadınlar için Adalet" açıklamasına polis engeli
HDP Kadın Meclisi, AİHM kararlarının uygulanması ve hak ihlallerine karşı "Kadınlar İçin Adalet" kampanyası kapsamında İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik güçleri, Kağıthane Belediyesi'nin eylem yasağı kararını gerekçe göstererek, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu grubun açıklama yapmasına izin vermedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kadın Meclisi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararlarının uygulanması ve hak ihlallerine karşı "Kadınlar İçin Adalet" kampanyası kapsamında İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik güçleri, Kağıthane Belediyesi'nin eylem yasağı kararını gerekçe göstererek, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu grubun açıklama yapmasına izin vermedi.

Polis, kalabalığı adliyeden uzaklaştırdı. Gruptakiler açıklamanın engellenmesine "Bugün burada kadınlar için adalet demeye geldik bu mu adalet?” sözleri ile tepki gösterdi. 

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, "Kadınları siyasetten engellemeye çalışmayın. Tacize, tecavüze izin vermeyin kadınlar için adalet demek için toplandık" diyerek tepki gösterdi. 

Bir canımız kaldı

Gruptan bir kişi de "Arkadaşımı bekliyorum" diyerek adliye önünden ayrılmak istemedi. Kadın, gözaltı işlemi uygulayacağını söyleyen polise, "Alın o zaman, hadi alın, bir canımız kaldı zaten" karşılığını verdi. Grubun dağıtılmasının ardından vekiller adliye binasına giriş yaptı. 

(ANKA)



Gündem