HDP: Mansur Yavaş'a tavrımız kişisel değil ilkesel

HDP: Mansur Yavaş'a tavrımız kişisel değil ilkesel
HDP'li Beştaş, Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı tutumlarının kişisel değil, ilkesel olduğunu vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, cumhurbaşkanlığı adayları konusundaki politikalarını anlattı.

Artı Tv'de konuşan Beştaş, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda HDP’nin esas aldığı 11 temel ilkeyi hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Biz ilkelerimize bağlı bir aday ölçüsünü kullanıyoruz. Bunu aslında 27 Eylül’de bütün kamuoyuna ifade ettik. Demokrasi, adalet, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, Kürt meselesinin demokratik çözümü, kadına yaklaşım, ekoloji meselesine olan tutumu gibi 11 madde açıkladık. Bizim için önemli olan çıkacak adayların ilkelerimizle örtüşmesidir, bu konudaki şeffaf tutum ve açıklamalarıdır. Tabii ki bizimle kurulacak diyalog açık diyalog ve tartışmadır. Bu nedenle biz isimleri tartışmayı doğru bulmuyoruz. Çünkü özellikle Cumhur İttifakı bunu yaptırmaya çalışıyor ama biz böyle hassas dönemlerde hakikaten bu meselelerde ilkesel temelde yaklaşımı esas alıyoruz."

'İNŞALLAH KAVRAMINI BİLE REDDEDEN...'

Beştaş, “Mansur Yavaş ve Meral Akşener’in ortak adaylığı konusunda HDP’nin tavrı ne olur” sorusuna şu yanıtı verdi:

“İsimleri tartışmadığımızdan emin olun. Bu yetkide ne MYK’mızda ne PM’mizde isimler tartışılmadı. Ama diyelim ki Mahsur Yavaş gibi bir şahsiyetin tamamen rehin tutulan Selahattin Demirtaş’a ilişkin bir ‘inşallah’ kavramını bile reddeden resmi açıklama yapıyorsa bu bizim parti tabanımızda hem de kurullarımızda görülemeyecek bir mesele değildir. Bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Bunu da yine ilkesel söylüyoruz. Neticede yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı adalet ilkemizin bu konuda kesinlikle örtüşmediğini söylüyoruz. Yoksa isimle ilgili ya da kişisel bir değerlendirme olarak söylemiyoruz. Çünkü bizim için isimlerden çok çok daha önemlisi ilkelerdir.”.

Politika