HDP sözcüsü Ebru Günay: İktidar yardımlarımıza el koyuyor

HDP sözcüsü Ebru Günay: İktidar yardımlarımıza el koyuyor
HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, Ağrı'daki Patnos Belediyesi'nin toplayarak deprem bölgesine götürmek istediği yardıma kaymakamlığın el koyduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem; Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok ili etkiledi. 10 şehirde binlerce bina yerle bir oldu. HDP'nin belediyeleri de diğer belediyeler gibi yardım topladı.

'İktidar el koyuyor'

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, iktidarın kendi yardımlarına el koyduğunu belirterek "Patnos Belediyesi'nin çıkardığı yardıma Patnos Kaymakamlığı tarafından el kondu" ifadesini kullandı.

Günay, Artı TV yayınında şunlar söyledi: "İktidar sanki tüm imkanlarını seferber etmiş gibi ortaya bir tablo çıkarıyor ama bunun böyle olmadığını biz gördük. Diyarbarkır'da da böyleydi, Adıyaman'da da böyleydi. Savaşa ayırdıkları bütçeyi arama kurtarmaya ayırsalardı, sağlık ekiplerine ayırsalardı çok daha insan hayatı kurtarmış olurduk.

Buna rağmen kentlerden, yönetici ve üyelerimizin yardımlaşmak için topladığı gıda, battaniye ve su gibi temel ihtiyaçlara dair yardımlara da iktidar utanmadan el koyuyor. Organizasyon yapamayan bir AFAD üzerinden yardımlaşma kampanyası yürüyemez. Bunu sadece AFAD'la sınırlandırdığınız takdirde deprem bölgesindeki insanlara başka bir şey dayatmış oluyorsunuz. Patnos Belediyesi'nin çıkardığı yardıma Patnos Kaymakamlığı tarafından el kondu. Yardım yapılamayacağına dair..."

30 TIR yardım toplandı

Mezopotamya Ajansı'nın haberinde HDP'nin deprem bölgelerine yaklaşık 30 TIR yardım gönderdiği belirtildi.

Habere göre 10’ar kişilik sağlık ekipleri gönderen HDP’nin yola çıkardığı bazı TIR’lara polis kontrol noktalarında el kondu.

HDP Kriz Koordinasyon Merkezi'nden yetkililer, “HDP’nin AFAD ile ortak dağıtımı kabul etmesine rağmen engellemeler devam ediyor” dedi.

HDP yetkilileri, başta gençler olmak üzere herkesi deprem bölgelerinde dağıtım yapması ve yardımlaşması konusunda çağrıda bulundu. (Kısa Dalga)

Gündem