HDP ve DBP'den Öcalan için yürüyüş kararı

HDP ve DBP'den Öcalan için yürüyüş kararı
HDP ve DBP’liler Şubat ayında yapılacak eylemde, Mardin ve Hakkari’den Bursa’nın Gemlik ilçesine yürüyecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), İmralı Cezaevi'nde yatan Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekmek için yürüyüş düzenleme kararı aldı.

VOA'dan Mahmut Bozarslan'ın haberine göre Diyarbakır’da düzenlenen basın toplantısına HDP Ağrı Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı (DTK) Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay katıldı. Toplantıda 6 Şubat’ta Mardin’in Kızıltepe ve Hakkari’nin Yüksekova ilçelerinden Gemlik’e yürüyüş düzenleneceği duyuruldu.

“Çözüm İçin İmralı’ya Yürüyoruz” sloganıyla yapılacak yürüyüşe ilişkin açıklama yapan Öztürk, 22 aydan beri Öcalan’dan haber alınamadığını söyledi. Öztürk, “Bütün demokrasi güçlerine ve kamuoyuna seslenmek istiyorum, tecride karşı duyarlı olun ve tepkinizi gösterin. AKP-MHP iktidarı Öcalan üzerinde ölüm politikası yürütmek ve onu unutturmak istiyor” dedi.

Öcalan’ın durumuna ilişkin açıklama yapılması çağrısı yapan Öztürk, avukatların görüşme taleplerine olumlu yanıt verilmesini istedi.

(Kısa Dalga)

Gündem