HDP ve Yeşil Sol'dan Başak Demirtaş açıklaması: 'Yalnız değildir'

HDP ve Yeşil Sol'dan Başak Demirtaş açıklaması: 'Yalnız değildir'
Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi saldırılara tepki gösteren Yeşil Sol Parti ve HDP Kadın Meclisi "Kadın düşmanı politikalara yaslanarak yoldaşlarımıza yönelik bu saldırıları gerçekleştirilenler, buna sessiz kalanlar şunu çok iyi bilsin ki Başak Demirtaş yalnız değildir" açıklamasını yaptı.

Edirne Cezaevi’nde yaklaşık 7 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, sosyal medya üzerinden cinsiyetçi saldırıya uğradı. Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, büyük tepki çeken sözlerin sahibinin İstanbul Barosu'na kayıtlı Osman Taşdemir olduğunu söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukatın Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırısına taptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi ve "Bu saldırı kadın mücadelemize yönelik gerçekleştirilen bir saldırıdır" dedi.

'AKP-MHP kadın düşmanı politikaları körüklüyor'

AKP-MHP’nin kadın düşmanı politikaları körüklediği belirtilen açıklamada, bu politikaların sonucu olarak cinsiyetçi dilin kadınları hedef aldığı kaydedildi. İstanbul Barosuna kayıtlı avukat Osman Taşdemir’in Demirtaş’a yönelik ifadelerine dikkat çekilen açıklamada, saldırgan Taşdemir’in kullandığı ifadelerin bu politikalardan bağımsız olmadığı vurgulandı.

Daha önce yapılan saldırılar da hatırlatıldı

Açıklamada, “Başak Demirtaş ve birçok yoldaşımız daha önce de paralı troller tarafından defalarca sosyal medya üzerinden hedef alındı. Ancak bu saldırıların hiçbiri bizleri mücadelemizden alı koymadı. Başak Demirtaş’a yönelik gerçekleştirilen bu saldırı kadın mücadelemize yönelik gerçekleştirilen bir saldırıdır” denildi.

'Başak Demirtaş yalnız değildir'

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Kadın düşmanı politikalara yaslanarak yoldaşlarımıza yönelik bu saldırıları gerçekleştirilenler, buna sessiz kalanlar şunu çok iyi bilsin ki Başak Demirtaş yalnız değildir. Kadın örgütlülüğümüz ve dayanışmamıza olan inancımızla bu saldırılara karşı mücadelemizi yükselteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. İstanbul Barosu derhal Osman Taşdemir hakkında soruşturma başlatmalı ve gerekli cezai yaptırımı uygulamalıdır. Başak Demirtaş’a yönelik gerçekleştirilen bu saldırıya karşı tüm kadın örgütlerini, örgütlülüğü ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Başak Demirtaş yalnız değildir.” (Kısa Dalga)

Kadın