HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: "İkinci tura kalma iddiasıyla aday belirleyeceğiz"

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar:  "İkinci tura kalma iddiasıyla aday belirleyeceğiz"
Habertürk'te Teke Tek programına konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair "Seçimlerde ikinci tura kalma iddiasıyla aday belirleyeceğiz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına katıldı. Burada Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair konuşan Sancar "Seçimlerde ikinci tura kalma iddiasıyla aday belirleyeceğiz" dedi. HDP'ye yönelik açılan kapatma davasına da değinen Sancar, "Bu kararın seçim süreci başlamadan çıkması olması gerekendir ya da davanın seçim sonrasına bırakılması hukuka en uygun harekettir" açıklamasını yaptı.

Kapatma davasında sözlü sunuma avukatlarının alınmadığını belirten Sanar, "Sözlü savunmamızı yaptıktan sonra AYM bir rapor hazırlayacak sonra kararını verecek. Davanın seyrini belirleyen mahkemenin kendi yönetimidir. Mahkeme üyelerine ilişkin hiçbir olumsuz söz söylemem ancak Türkiye'de yargının durumu ortada. Sadece mahkeme salonunda karara bağlanacak bir konu. İktidarın bu kararların birinde etkisi olacağı çok açık. Bu kararın seçim süreci başlamadan çıkması olması gerekendir ya da davanın seçim sonrasına bırakılması hukuka en uygun harekettir. Biz AYM'ye böyle bir talepte bulacağız" dedi.

mithat-sancar-haberturk.jpg

"İkinci tura kalma iddiasıyla aday belirleyeceğiz"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair de konuşan Sancar, "Türkiye'nin felakete sürüklendiği bu yönetime karşı öneride bulunuyoruz' diyerek cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair söz söylüyoruz. Çalışmalarımız belli bir olgunluğa ulaştı, bunu da geçtiğimiz gün Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan açıkladı. İkinci tura kalma iddiasıyla aday belirleyeceğiz. HDP hakkı olanı, seçmenine karşı sorumluluğu olan hamleyi gerçekleştiriyor" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem