HDP’den Akşener’e yanıt: Herkes kendi işine baksın, biz pazarlık yapmayız

HDP’den Akşener’e yanıt: Herkes kendi işine baksın, biz pazarlık yapmayız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “CHP, HDP ile görüşebilir ama masaya getiremez” sözlerini değerlendiren HDP’li Saruhan Oluç, “Bizim derdimiz makam, koltuk elde etmek değil” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez” sözlerine yanıt verdi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Oluç, partisinin 27 Eylül 2021’de açıkladığı Tutum Belgesi’nde yer alan ilkelere işaret ederek, “Biz bakanlık koltuğu pazarlığı, bu gibi şeylerle uğraşan bir parti değiliz. Bugüne kadar böyle bir pazarlığımız olmadı, yarın da böyle bir pazarlık yapmayız” dedi.

Oluç'un değerlendirmeleri şöyle:

“’Herkes kendini nasıl bilirse, başkalarını da öyle düşünürmüş’ diye bir laf var. Bizim kimseyle bir pazarlığımız olmadı bugüne kadar. Bizim derdimiz bir makam, bir koltuk elde etmek değil. Bizim derdimiz Türkiye’de tek adam yönetimi var, demokrasi, hukuk, anayasa, her şey askıya alınmış vaziyette. Büyük bir hukuksuzluk var, büyük bir baskı ve zulüm oluşmuş vaziyette.

“Türkiye çoklu bir kriz yaşıyor; hem sosyal hem ekonomik hem siyasal alanda. Kürt düşmanlığı artık bu iktidarın döneminde gerçekten zirveye ulaştı. Bizim derdimiz Cumhuriyetin ikinci yüzyıla girerken yeni bir dönemin başlaması, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için bir zeminin oluşmasıdır. Cumhuriyetin demokratikleşmesi ve Demokratik Cumhuriyet’e ulaşılması doğrultusunda adımların atılması, demokrasi ve hukuk alanında demokratik değişimin yolunun açılması için mücadele ediyoruz. Biz var olan düzenle, bir sistemle derde sahibiz.

“Biz bakanlık koltuğu pazarlığı veya bu gibi şeylerle uğraşan bir parti değiliz. Bugüne kadar böyle bir pazarlığımız olmadı, yarın da böyle bir pazarlık yapmayız.

“Dün Meral Akşener’in o konuda söylediklerini televizyonlarda ben de izledim. Çok ciddiye aldığımız sözler değil. Herkes kendi işine baksın, biz pazarlık yapmayız, biz politika ve mücadeleyle ilgileniyoruz, ilkelerle ilgili konuşuyoruz. 2021 yılının Eylül ayının sonundan itibaren bu politikamızı ortaya koyduk. O gün ne söylediysek, bugün de aynı noktada duruyoruz. Bu politikaların tartışılması gerektiğini söylüyoruz. Millet İttifakı’nın bileşenlerinin altına imza attıkları kağıtlara bakarsanız, bizim söylediklerimizin önemli bir kısmına kendilerinin geldiklerini görürsünüz.” (Kısa Dalga)

Politika