HDP'den Kaftancıoğlu kararı sonrası ilk tepki: Bu karar yargının değil siyasal erkin

HDP'den Kaftancıoğlu kararı sonrası ilk tepki: Bu karar yargının değil siyasal erkin
Canan Kaftancıoğlu'nun üç davadan aldığı cezaların onanması üzerine HDP'den ilk açıklama geldi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Bu karar yargının değil siyasal erkinin verdiği bir karardır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı ceza Yargıtay tarafından onanması üzerine HDP'den ilk açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanına hakaretin de yer aldığı 3 ayrı suçlamanın onandığı öğrenilen Kaftancıoğlu kararı hakkında HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, karar siyasi yorumunu yaptı.

"SİYASAL ERKİN VERDİĞİ BİR KARARDIR"

+Gerçek’de yer alan haberde, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kaftancıoğlu kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Beştaş, verilen kararın siyasi olduğunu belirterek, "İktidar yapamadıklarını yargı yoluyla yapmaya çalışıyor. Partimize 4 Kasım tarihinden bu yana aralıksız bir şekilde davalar açılıyor. Ve hala birçok arkadaşımız cezaevinde rehin tutuluyor. Bu yaşanan durum da muhalefete yönelik rekabet yerine güç gösterileri ile yargıyı kadrolaştırmanın sonucunu gösteriyor. Bu karar yargının değil siyasal erkinin verdiği bir karardır" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem