HDP'den Kılıçdaroğlu açıklaması: Destekleme kararı verirsek, aday çıkarmayarak destek veririz

HDP'den Kılıçdaroğlu açıklaması: Destekleme kararı verirsek, aday çıkarmayarak destek veririz
HDP’liler Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu parlamentoda çözeceğiz” şeklinde bir cümle kurmasını, en azından “Kürt seçmenin gönlünü kazanacak bir açılım yapmasını” istiyor.

HDP, 18 Mart’ta millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı ve CH lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu genel merkezinde ağırlayacak. Kılıçdaroğlu’na sıcak bakan HDP cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak, desteğini gösterecek.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri belirleyici olacak

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın yazısına göre Kılıçdaroğlu’nun ziyaretteki söylem ve tutumu da belirleyici olacak. HDP’liler Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu parlamentoda çözeceğiz” şeklinde bir cümle kurmasını, en azından “Kürt seçmenin gönlünü kazanacak bir açılım yapmasını” istiyor. Herkes ziyaret çıkışında verilecek fotoğrafı bekliyor. Buna Cumhur İttifakı da dahil.

Tercihimiz Yeşil Sol Parti


HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ise Saymaz'ın "14 Mayıs’ta seçime Emek ve Özgürlük İttifakı olarak mı, yoksa Yeşil ve Sol Parti çatısı altında mı gireceksiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Sol-sosyalist güçler, demokrasi güçleri, Aleviler, demokratik İslam değerlerine inanan mütedeyyinler, kadınlar, bütün ötekileştirilmiş kimliklerin tarihsel ittifakta zafer sağlamaları, büyük başarı ile seçimden çıkmaları, güçlü parlamento oluşturmaları için tek parti çatısı altında girme kararı aldık.

Bu kararın bir de ek maddesi var. O da şu: Emek ve Özgürlük İttifakı düzleminde yürütülecek tartışmalar ve ittifakın selametini sağlayacak öneriler konusunda MYK eşbaşkanlarımıza yetki verdi.

Bizim tercih edeceğimiz çatı Yeşil Sol Parti'dir. Ancak HDP’den vazgeçmiş değiliz. HDP davasına, savunma tarihine ve taleplerimizin mahkemece değerlendirilmesine bakacağız. HDP ile seçime girmek de bir seçenek olarak masada duruyor."

Aday çıkarmayarak destek veririz

Kılıçdaroğlu’nun 18 Mart’ta ziyaret talebi partimize ulaştı. Bu ziyaretten sonra kurullarımızın değerlendirmesi temelinde tavrımızı kamuoyuna deklerasyonla açıklayacağız. Taleplerimizi yüz yüze ileteceğiz. Talebimiz Türkiye’nin tümünün özgürlük talebidir.

Destekleme kararı verirsek, aday çıkarmayarak destek veririz. Sahnede görünmek bizim işimiz değil. Zaten biz ayrı bir ittifakız, ayrı bir partiyiz.

Yazının tamamı

Politika