HDP'den kongre açıklaması: 'Deneyim ve birikimlerinin Yeşil Sol Parti’ye aktarıldığı bir eşik olacak'

HDP'den kongre açıklaması: 'Deneyim ve birikimlerinin Yeşil Sol Parti’ye aktarıldığı bir eşik olacak'
HDP 7 Ağustos Pazartesi yapılan PM toplantısının sonuç bildirgesini yayımladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 7 Ağustos Pazartesi yapılan PM toplantısının sonuç bildirgesini yayımladı. Yapılan yazılı açıklamada HDP'nin 27 Ağustos'taki kongrede birikimini Yeşil Sol Parti'ye aktaracağı belirtildi.

'Kararlı bir biçimde mücadele edeceğiz'

Ayrıca açıklamada partinin özeleştiri sürecini yaygın bir şekilde yürüttüğü ve yürütmeye devam edeceği ifade edilirken iktidarın seçim operasyonlarının devam ettiği ve buna karşı mücadele verileceği aktarıldı ve “AKP-MHP, iktidarda kalmak için her şeyden önce kendisinin belirlediği sınırların içine çekilmiş bir siyasi ortam yaratmak istemektedir. Bu siyasal hesap üzerinden yönlendirilen ideolojik ve siyasi algı operasyonları karşısında kararlı bir biçimde mücadele edeceğiz" denildi.

'Tüm halklar için yaşanabilir demokratik bir Türkiye’yi inşa edebiliriz'

Açıklama şu şekilde:

Biliyoruz ki, Kürtleri, emekçileri, Alevileri, kadınları, gençleri, sosyalistleri, demokratları, tüm inançları, cinsiyet kimliklerini ve bir bütün olarak tüm ezilenleri düşmanlaştıran erkek egemen devlet aklı ile tecridi büyüten devlet aklı aynıdır. Bu devlet aklıyla mücadele de birlikte yaşam perspektifinin güçlendirilmesi ile mümkün olacaktır. Ancak bu perspektifin yol göstericiliğinde Türkiye halklarının kışkırtılmış ırkçılığını, milliyetçiliğini ve tecridi ortadan kaldırabilir ve tüm halklar için yaşanabilir demokratik bir Türkiye’yi inşa edebiliriz."

'Yeşil Sol Parti ile yeni dönemin mücadele ve inşa sürecinin öncülüğünü yapacaktır'

"Devrimci heyecanımızı bir an bile yitirmeden demokratik siyaseti toplumsallaştırmanın, politik ve örgütlü bir toplum yaratmanın görev ve sorumluluğu bizlerin omuzundadır. Partimiz bu güçlü irade ile paradigmamızın özüne ve devrimci mahiyetine bağlı kalarak ve kurumsal kimliğini koruyarak Yeşil Sol Parti ile yeni dönemin mücadele ve inşa sürecinin öncülüğünü yapacaktır. Parti Meclisimizin aldığı bu karar HDP fikriyatının büyütülmesini amaçlamaktadır. 27 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştireceğimiz 4. Olağanüstü Kongre, HDP’nin ve geleneğimizi temsil eden partilerin deneyim ve birikimlerinin Yeşil Sol Parti’ye aktarıldığı bir eşik olacaktır. Bu eşik, HDP ve Yeşil Sol Parti kongrelerinden sonra yeni bir dönemin çağrısını yapacak, yüzünü ezilen halkların mücadelesinden, iradesinden ve toplumsal hakikatten bir an olsun dönmeyecektir.” (Kısa Dalga)

Politika