HDP'den Mansur Yavaş açıklaması: Ahmet Türk'ün görüşü parti görüşünü de ifade ediyor

HDP'den Mansur Yavaş açıklaması: Ahmet Türk'ün görüşü parti görüşünü de ifade ediyor
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, "Mansur Yavaş aday olursa Kürtlerin oy vereceğini sanmıyorum" diyen Ahmet Türk'ün sözlerinin parti görüşü olduğunu söyledi.

Independent Türkçe'ye konuşan HDP'li Ahmet Türk, "Mansur Yavaş'ın aday olması halinde Kürtlerin ona oy vereceklerini sanmıyorum" diye konuşmuştu. BBC Türkçe'den Ayşe Sayın HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel'e Ahmet Türk'ün bu açıklamasını sordu.

Van'da Mansur Yavaş'ın Selahattin Demirtaş'la ilgili "İnşallah" sözünü sonradan düzeltmesini eleştiren Temel, "Bizim görüşümüz nettir ona dair. Ahmet Türk aslında bu konuda çok sade konuşmuştu, bizim parti görüşünü de ifade ediyor o. Bu son tutumuyla, ne kadar haklı olduğumuz de belki görüldü. Ama diğer iki aktör, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ve onların dışındaki başka siyaset dışı veya partiler üstü şahsiyetlerle ilgili etkili sözümüz olur" dedi.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş arasından hangisini tercih edeceklerine dair soruya ise Tayip Temel, "İmamoğlu, Kılıçdaroğlu veya Mansur Yavaş'ın adaylıkları üzerine parti kurullarımız gerçekten bir tartışma yürütmedi. Ama Mansur Yavaş'a yönelik bizim parti tabanımızın ve parti çeperimizde yer alan güçlerin tutumu çok belli. Ama İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'na dair ve belki de bunların dışındaki aday tartışmalarına dair de çok çeşitli fikirlerimiz ve görüşlerimiz olabilir" idiye yanıt verdi.

Tayip Temel, kendi ilkelerine uygun bir aday beklediklerini belirterek "Ama diyelim ki bizi Erdoğan'la, Erdoğan'a benzer bir aktör arasında tercih yapmaya zorlarlarsa, biz o kötülerin tarafı olmayız. Aday çıkarmayı tartışırız. Çünkü iki kötünün karşısında bir iyinin şansı olabilir Türkiye'de diyoruz" ifadesini kullandı.

Politika