HDP’li Beştaş, Türk’ün ‘Kılıçdaroğlu’ sözlerini değerlendirdi: Ahmet Abi bizimle aynı fikirde, isim gündemimiz yok

HDP’li Beştaş, Türk’ün ‘Kılıçdaroğlu’ sözlerini değerlendirdi: Ahmet Abi bizimle aynı fikirde, isim gündemimiz yok
HDP Grup Başkanvekili Beştaş, Ahmet Türk’ün cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması halinde Kılıçrdaroğlu’na oy verebileceklerine yönelik sözlerini, “Kendisi de bizimle aynı fikirde, HDP’nin isim düzeyinde bir gündemi yok” diyerek değerlendirdi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Ahmet Türk’ün, “Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması durumunda oy vermeyi düşündükleri”ne yönelik sözleri üzerine, Sevgili Ahmet Abi kişisel bir sohbette bunu söylemiş mi söylememiş mi bilmiyorum, kendisi bu konuda bir beyanda bulunmadı. Ama kişisel bir sohbette söylemiş olsa bile kendisi de bizimle aynı fikirde” dedi. Beştaş, HDP’nin isim düzeyinde bir gündemi olmadığını da hatırlattı.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Beştaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır mitingi ve cumhurbaşkanı seçimi tartışmalarını değerlendirdi.

Meral Danış Beştaş, Ahmet Türk'ün "Kılıçdaroğlu aday olursa ona oy vermeyi düşünüyoruz" sözlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“HDP olarak isim üzerinde bir tartışmamız yok. Biz, Cumhurbaşkanlığı adaylığının ilkeler temelinde, Türkiye’de demokratikleşmeyi sağlayacak temel stratejik bir hat üzerinden ve tabii ki tartışarak olabileceğini hep ifade ettik ve hâlâ o noktadayız. Şu anda temel gündemimizi, kendi ittifak güçlerimizle nasıl bir strateji ve nasıl bir aday profilinde buluşacağımızı tartışıyoruz. İttifakın kendi adayını nasıl oluşturalım, profili nasıl belirleyelim tartışmasını yapıyoruz. Sevgili Ahmet Abi kişisel bir sohbette bunu söylemiş mi söylememiş mi bilmiyorum, kendisi bu konuda bir beyanda bulunmadı. Ama kişisel bir sohbette söylemiş olsa bile kendisi de bizimle aynı fikirde. HDP, şu anda cumhurbaşkanlığı adayı konusunda ittifak güçleriyle konuşuyor. Bizim isim düzeyinde bir gündemimiz yok.”

“ERDOĞAN KÜRT DÜŞMANI OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ”

Beştaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır söylediği, “Bu adam (Selahattin Demirtaş) Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Bunun hesabını benim Kürt kardeşlerim sormayacak mı? Soracak. Yine bir eş başkanları var. Kürt mü? Değil” sözlerini hatırlatarak şunları şöyle konuştu:

“Gece yarısı çocuklara, öğrencilere, memurlara zorunlu tutulan bir mitingden söz ediyoruz. Her tür plakadan birçok minibüs ve otobüs Diyarbakır’a taşındı. Oldukça iyi bir turizm faaliyeti oldu. Neyse ki esnaf bundan faydalandı. Erdoğan’ın Diyarbakır gezileri, bir psikolojik işkenceye dönüştü gerçekten. O gelen mesajlarda fotoğraf çekmenin ve bunun ispatlanması mecburiyeti olduğu da aldığımız duyumlar arasında. Niye gitti? Hakikaten insanın aklı bazen almıyor. Daha dün Çelebi kendi partisine katılırken bütün Türkiyeli kadınlara, Kürt kadınlarına ve Kürt toplumuna kafatasçı bir anlayışla çocuk yapma üzerinden ırkçılık ilan edildi. İki gün sonra Diyarbakır’a gidip aşk ilan ediyor. Bu tezadı ifade etmeye gerek yok. Kürt düşmanı da olduğunu itiraf etti. Dün Diyarbakır’da öyle hakaretler etti ki… Partimize, partimizin önceki dönem eş Genel Başkanı’na, mevcut Eş Genel Başkanı’mıza öyle sözler etti ki bu, bir itirafa dönüştü. Farkında mı bilmiyorum, prompterdan okudu fakat yaptıklarının anlamını artık anlamayacak kadar ciddi bir panik içindeler.”

“DİYARBAKIR VALLAHİ BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ”

Erdoğan’ın Diyarbakır’daki mitinginde, ilin sorunlarının konuşulmadığına vurgu yapan Beştaş şöyle konuştu:

“Bizim zihniyetimizde kafatasçılık yoktur. Biz, Erdoğan’ın yeterince Türk mü, Laz mı, başka bir kimlikte olduğunu tartışmıyoruz. Bize bunu tartışmayacaklar. Ama yeterli miktarda insanlık, az bir çabayla mümkün demek istiyorum. Diyarbakırlıların sorunları tabii ki konuşulmadı. Hükümetin ne kadar MHP’lileştiği bir kez daha ilan edildi. Korkulu rüyası haline gelen Emek ve Özgürlük İttifakı’na hakaret etmek için özel uçağıyla dün Diyabakır’a gitti. İzlerken acı acı güldüğüm bir nokta da vardı. Sayıları binleri bulan atanamayan Kürtçe öğretmenleri var. Dün dedi ya ‘Atadık Kürtçe öğretmenleri’, evet sadece 3 öğretmen atandı. Bunu da büyük bir övünçle açıkladı. ‘Kürtçe öğretmen kadrolarımızı açtık’ diye büyük bir yalan attı. Neymiş? Goebbels’e göre, ‘yalan atınca büyük bir yalan atmak gerekirmiş’. Bunu herhalde harfiyen uyguluyorlar. Dün ‘Böyle bir aşkı dünya görmedi’ dedi ya. Vallahi böyle bir zulmü Diyarbakır görmedi.”

“ORADA ESAT OKTAY’IN KÖPEĞİ CO’NUN MARİFETLERİ Mİ SERGİLENECEK”

HDP Grup Başkanvekili Beştaş, Erdoğan’ın gezisinin en önemli yönünü oluşturan “Diyarbakır Cezaevi”nin kapatılıp binasının müze yapılması”nı değerlendirirken de, “İnsanların cenazeleri cezaevlerinden çıkıyorken bu müzede ne sergilenecek? Esat Oktay Yıldıran’ın fotoğrafı mı sergilenecek? Yoksa köpeği Co’nun marifetleri mi sergilenecek? Bu müzede, işkence yapılanlara dahil ne sergilenecek?” diye sordu.

Politika