HDP’li Gergerlioğlu’ndan adaylık açıklaması

HDP’li Gergerlioğlu’ndan adaylık açıklaması
14 Mayıs seçimlerinde aday olmayacağını açıklayan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sivil toplum çalışmalarına yoğunlaşacağını bildirdi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 28. dönem milletvekili adayı olmayacağını açıkladı.

Milletvekilliği döneminde çoğunlukla insan hakları, KHK’lıların sorunları, cezaevlerinde yaşanan sorunlar üzerine çalışmalar yapan Gergerlioğlu, 14 Mayıs seçimlerinde aday olmayacağını sosyal medyadan duyurdu.

Gergerlioğlu, şöyle dedi:

“28. dönemde milletvekili adayı olmayı düşünmüyorum. Sivil toplum çalışmalarına yoğunlaşmayı planlıyorum. Bu dönem verilen emaneti tüm gücümle temsil etmeye çalıştım. @HDPgenelmerkezi, çalışma arkadaşlarım ve değerli halkımıza teşekkür ederim.”

Milletvekilliği düşürülüp geri dönmüştü

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin milletvekili seçilmeden önce PKK yöneticilerinden Murat Karayılan'la ilgili bir haberi sosyal medya hesabından paylaştığı ve "PKK/KCK propagandası yaptığı" iddiasıyla verdiği 2 yıl 6 aylık hapis cezasının onanmasının ardından 2021 yılında cezaevine girmişti. Yargıtay kararının ardından 17 Mart 2021’de Meclis Genel Kurulu’nda milletvekilliği düşürüldükten sonra Meclis’i terk etmeyen Gergerlioğlu, polisler tarafından zorla meclisten çıkarılmıştı.

Gergerlioğlu, 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararıyla tahliye edilmiş ve milletvekilliği de iade edilmişti. (Kısa Dalga)

Politika