HDP'li Hüda Kaya’nın oğlu adliyeye sevk edildi

HDP'li Hüda Kaya’nın oğlu adliyeye sevk edildi
HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın yıllar önce yaptığı röportajlarda çekilmiş bazı fotoğraflarla hedef gösterilmesinin ardından gözaltına alınan oğlu Muhammed Cihad Cemre adliyeye sevk edildi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın Çanakkale Bayramiç'te gözaltına alınan oğlu Muhammed Cihad Cemre emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Cemre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğü'ne 20 Haziran'da gönderilen e-posta ihbarının ardından gözaltına alınmıştı. Sekiz yıl önce yapılan röportajlarda çekilmiş, varlığı bilinen fotoğrafların iktidar medyası tarafından hedef gösterilerek yayınlanmasının ardından gözaltına alınan Cemre'nin avukatı Bişar Abdi Alınak, bahsi geçen fotoğraf ve röportajların yeni olmadığını belirterek, 'Fiziki takip ve tespit edilen örgütsel faaliyet olarak servis edilmesinin gerçek dışı' olduğunu ifade etti.

'YILLARDIR SUÇ SAYILMAYAN FOTOĞRAFLAR BUGÜN SUÇ SAYILDI'

Avukat Alınak'ın HDP'li Kaya tarafından "trollere cevap!" notuyla alıntıladığı açıklaması şöyle:

"Savcılık makamının kendi almış olduğu gizlilik kararını yok sayarak dosyadaki bilgi ve belgeleri basına servis etmesi de soruşturmanın asıl gayesinin algı operasyonu olduğu izahımızı kanıtlar niteliktedir. Yıllardır suç sayılmayan ve ulusal medyada HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'yı ve temsil ettiği siyasal irade HDP'yi kriminalize etmek için kullanılan fotoğrafların bugün suç sayılması siyasallaşan yargının aciziyetini göstermektedir. Karar tesis ederken vicdanından ödün vermeyen hakim ve savcıları müstesna tutarak yıllardır suç sayılmayan ancak bugün suç sayılan fotoğraflardan suç devşirerek soruşturma başlatan ve gizlilik kararı almasına rağmen bilgi ve belgeleri basına servis eden Savcılık makamını ve bu hukuksuzluğu Türkiye kamuoyunun takdirine sunuyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem