HDP'li Hüda Kaya’nın oğlu serbest bırakıldı

HDP'li Hüda Kaya’nın oğlu serbest bırakıldı
HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın oğlu Muhammed Cihad Cemre, sekiz yıl önce yapılan röportajlarda çekilmiş, bilinen fotoğrafların iktidar medyasında hedef gösterilmesi gözaltına alınması sonrası adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın oğlu Muhammed Cihad Cemre, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince serbest bırakıldı. Savcılık sorgusu sonrası mahkemeye sevk edilen Cemre, adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Cemre, sekiz yıl önce yapılan röportajlarda çekilmiş, varlığı bilinen fotoğrafların iktidar medyası tarafından hedef gösterilerek yayınlanmasının ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğü'ne 20 Haziran'da gönderilen e-posta ihbarı üzerine gözaltına alınmıştı.

Cemre'nin avukatı Bişar Abdi Alınak, bahsi geçen fotoğraf ve röportajların yeni olmadığını belirterek, 'Fiziki takip ve tespit edilen örgütsel faaliyet olarak servis edilmesinin gerçek dışı' olduğunu ifade etmişti.

'YILLARDIR SUÇ SAYILMAYAN FOTOĞRAFLAR BUGÜN SUÇ SAYILDI'

Avukat Alınak'ın HDP'li Kaya tarafından "trollere cevap!" notuyla alıntıladığı açıklaması şöyleydi:

"Savcılık makamının kendi almış olduğu gizlilik kararını yok sayarak dosyadaki bilgi ve belgeleri basına servis etmesi de soruşturmanın asıl gayesinin algı operasyonu olduğu izahımızı kanıtlar niteliktedir. Yıllardır suç sayılmayan ve ulusal medyada HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'yı ve temsil ettiği siyasal irade HDP'yi kriminalize etmek için kullanılan fotoğrafların bugün suç sayılması siyasallaşan yargının aciziyetini göstermektedir. Karar tesis ederken vicdanından ödün vermeyen hakim ve savcıları müstesna tutarak yıllardır suç sayılmayan ancak bugün suç sayılan fotoğraflardan suç devşirerek soruşturma başlatan ve gizlilik kararı almasına rağmen bilgi ve belgeleri basına servis eden Savcılık makamını ve bu hukuksuzluğu Türkiye kamuoyunun takdirine sunuyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem