HDP’li Kemal Bülbül Adıyaman’dan ‘Havar, imdat' diye seslendi: 30 saattir devlet yok

HDP’li Kemal Bülbül Adıyaman’dan ‘Havar, imdat' diye seslendi: 30 saattir devlet yok
HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Adıyaman’da insanların sesleri gelen bir enkazın önünden çağrı yaparak, “Havar, imdat… Adıyaman’dan söylüyoruz” dedi.

HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Adıyaman Cumhuriyet Mahallesi’nde seslerin geldiği ve vatandaşların kendi imkanlarıyla arama kurtarma çalışmasını yürüttüğü bir enkazın önünde açıklama yaparak, bölgeye acilen ekiplerin sevk edilmesini istedi.

“Adıyaman’da çok fazla enkaz var maalesef ve enkazın altında henüz yaşamakta olan insanla var” diyen Bülbül, yetkililere şu çağrıyı yaptı: “Burada en çok ihtiyaç olan şey enkaz kaldırma, yiyecek ve su.”

30 saattir devlet yardımı yok

Bu talebi sık sık tekrarlayan Bülbül, şöyle konuştu:

“Ben dün sabah 08.00’dan beri buradayım. Deprem olduktan yaklaşık 3 saat sonra geldim. O saatten bu yana ne AFAD, ne bir devlet yetkilisi ne belediye ne askeriye ne jandarma ne polis… Hiçbir şey yok. Hiçbir devlet yardımı yok, yiyecek içecek yok. Hava soğuk, yağışlı. Gece boyunca artçı depremler oldu. İnsanlar dışarıda kaldı. Yurttaş desteğine, insani dayanışmaya ihtiyacımız var. Havar, imdat… Adıyaman’dan söylüyoruz.”

Hükümetin çalışmalarda yetersiz kalmasını eleştiren Bülbül, “Yurttaşlara yardım yok, enkaz kaldırma yok, enkazın altında kalan insanlarımızı kurtarma yok. Enkazın altında kaç kişi olduğunu bilmiyoruz” dedi.

Bülbül, arkasında bulunan enkazdan sesler geldiğini ancak ekipler olmadığı için vatandaşların kendi çabalarıyla kurtarmaya çalıştığını söyledi. (Kısa Dalga)

Gündem