HDP'li Kenanoğlu'ndan Ahmet Şık eleştirisi: Algıya hizmet eder

HDP'li Kenanoğlu'ndan Ahmet Şık eleştirisi: Algıya hizmet eder
HDP'li Ali Kenanoğlu, TİP'li Ahmet Şık'ın açıklamasını eleştirdi: "Alevi kimliği üzerinden yaptığı Kılıçdaroğlu değerlendirmesi algıya hizmetten başka bir şeye yaramaz."

TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğine dair sözleri üzerine çıkan tartışmaya Alevi Bektaşi Federasyonu Kurucusu ve HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da katıldı.

Kenanoğlu, twitter hesabından şu yorumu yaptı:

"Alevi kimliği üzerinden yaptığı Kılıçdaroğlu değerlendirmesi algıya hizmetten başka bir şeye yaramaz.

Bir siyasetçi olarak görevimiz bu tür algıları yıkmak olmalıdır.

Birebir değerlendirmelerimiz olabilir fakat kamuoyuna açık söylemler sade yanlışa hizmet eder."

AHMET ŞIK NE DEDİ?

Ahmet Şık, Medyascope'ta katıldığı programda, "Kemal Kılıçdaroğlu'nın, Alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiç kimse 'iktidar oradan söz kurmaz' diye düşünmesin. Bakın bu öyle kötü bir iktidar ki bize her gün Madımak'ı yaşatabilecek bir iktidar" demişti.

Şık, tepkiler üzerine, "Topluma yayılmış ayrımcılığa ve bundan beslenen siyasetin ötekileştirme/kutuplaştırma üzerinden yarattığı riske dikkat çekmeye çalıştığım bir ifadenin bağlamından koparılıp böyle yorumlanmasına mı, bu saçma yorumun altında birikenlere mi yoksa bunu fırsat bilenlere mi şaşırmalı?" demişti. (Kısa Dalga)

Politika