HDP'li Meral Danış Beştaş: "İlkelerimizi karşılayacak bir aday olmazsa kendi adayımızı çıkarabiliriz"

HDP'li Meral Danış Beştaş: "İlkelerimizi karşılayacak bir aday olmazsa kendi adayımızı çıkarabiliriz"
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Ne kadar önemli bir şey söylediğimin farkındayım. İlkelerimizi karşılayacak bir aday olmazsa kendi adayımızı çıkarabiliriz” dedi.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları sürerken HDP'den önemli bir açıklama geldi.  Kısa Dalga Yayın Yönetmeni Kemal Göktaş’ın Artı  TV’deki programına katılan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Ne kadar önemli bir şey söylediğimin”farkındayım diyerek, “İlkelerimizi karşılayacak bir aday olmazsa kendi adayımızı çıkarabiliriz” ifadesini kullandı.

"Dolmabahçe muhatabakına dönme" çağrısını yineleyen Beştaş, "Kürtlere düşmanlık gösteren siyasete rağmen halk çözümden yana... Dolmabahçe Mutabakatına dönmek tarihsel bir sorumluluktur' cümlesi iktidara teklif değil bütün partilere çağrıdır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Milletvekili seçimlerine ayrı girilebilir ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday olmalı. Biz ortak aday fikrine açığız. Eğer ortak adayda anlaşılırsa biz destekleriz. Bu ittifakta yer almak değildir." demişti.

Gündem