HDP'li Oluç'tan Fuat Oktay'a: Megri megri" diyerek, erbani çalarak Kürt dostu olunmaz

HDP'li Oluç'tan Fuat Oktay'a: Megri megri" diyerek, erbani  çalarak Kürt dostu olunmaz
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, "Kürt dostu olmak demek, Kürt halkının taleplerine kulak vermek, dinlemek demektir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2021 Yılı Kesin Hesabı ile 2023 Yılı Bütçesi'nin tümü üzerine görüşmeler bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, milletvekillerinden gelen eleştirilere yanıt verdi.

Oktay, konuşmasında; "Belediyelerden bahsettiniz; kayyumların kamu kaynaklarının, milletimizin vergilerinin PKK/YPG’ye dağa gönderilmesini engellemesi ağrınıza gitti herhalde… Kayyumlarla milletin kaynakları milletimize, o şehrin sakinlerine gitmektedir. Zorunuza gitse de gitmese de tüm illerimizle, belediyelerimizle yerelden kalkınmaya devam edeceğiz" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Dört buçuk yıldır ben burada bunu konuştum, bir yalan üzerine politika inşa ettiniz. Çöktü o politika ama aynı yalanı sürdürüyorsunuz. Bir tek belediyemize usulsüz harcama, parayı halkın parasını belediye hizmetlerine değil de başka yere harcama nedeniyle dava açılmamıştır. Bir tek belediye başkanımız bu nedenle mahkûm edilmemiştir. Bir yalan üzerine kuruyorsunuz politikanızı" diyerek tepki gösterdi.

HDP'li Oluç, Oktay'a şu eleştirileri yaptı:

"Öyle "Megri megri" diyerek, erbani (bir çeşit def) çalarak Kürt dostu olunmaz. Kürt dostu olmak demek, Kürt halkının taleplerine kulak vermek, dinlemek demektir. Bu talepleri demokratik siyaset alanında, Ankara’da Meclis platformunda yerine getirmek için bir diyaloğu, bir müzakereyi siyasi partiler arasında hep birlikte sürdürebilmek demektir. Ama siz ne yapıyorsunuz, demokratik siyaset konusunda kararlı olan bir partiyi demokratik siyaset alanından tasfiye etmeye çalışıyorsunuz. Asla bunu başaramayacaksınız." (ANKA)

Politika