HDP’li Taşdemir: “Ordunun bile girmeye zorlandığı Gare’ye ne zaman gitmişim”

HDP’li Taşdemir: “Ordunun bile girmeye zorlandığı Gare’ye ne zaman gitmişim”
HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir: “Ben Gare’ye gitmedim. Yalanları ortaya atan Soylu bunları kanıtlamak zorundadır. Ordunun bile girmeye zorlandığı Gare’ye ne zaman gitmişim, ne zaman eğitim almışım. İstanbul-Gare arası uçak bileti var da ben mi bilmiyorum.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gara’ya gittiğini iddia ettiği Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, düzenlediği basın toplantısıyla iddiayı yalanladı.

HDP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapan Taşdemir, “Ben Gare’ye gitmedim. İddialar yalan ve iftiradan ibarettir. Soylu’nun açıklamalarını ihbar kabul eden savcılar, benim bu konuşmamı da ihbar kabul edip Soylu hakkında soruşturma başlatacak mı?” dedi.

gazeteduvar.com'un aktardığına göre Taşdemir özetle şunları söyledi:

“Kara propaganda yürütüyor. 16 Şubat’ta Meclis’te Gare operasyonu için hesap vermesi gereken İçişleri Bakanı hamaset yapıp partimizi hedefe attı. Yine Meclis’te yaptığı bir konuşmada bir vekilin Gare’ye gittiğini söyledi ve bir algı operasyonuna girişti.

Sonra yandaş kanala çıkıp partimize hakaret etti, iftiralar attı. Açıklama sonrası da benim ismimi verdi ama ortaya bir kanıt sunulmadı. Bir dedikoduya dayanarak itibar suikastı yaptı. Söyledikleri külliyen yalandır. Madem elinde bilgi belge var neden savcılığa verilmedi, Gare operasyonu beklendi. Bu soruların cevabını vermesi gerekiyor. O yalanları ortaya atan Soylu bunları kanıtlamak zorundadır. Aksi halde yalancıdır, müfteridir. Bu siyasetin adı ‘çamur at izi kalsın’ siyasetidir. Ordunun bile girmeye zorlandığı Gare’ye ne zaman gitmişim, ne zaman eğitim almışım. İstanbul-Gare arası uçak bileti var da ben mi bilmiyorum. Yalan ve iftira atmak bir bakanın işi olmamalı. Kamera görüntüleri var diyorlar, nerede o görüntüler. Biz bu kirli siyasetin neden yapıldığını biliyoruz.

Ben tazminat davası açacağım ve kazandığım miktarı Ağrılı çocuklar içim kullanacağım. Söylenenlerin hepsi yalan ve iftiradır.”

 

 

Gündem