HDP'lilerden Akşener'e fotoğraflı tepki: Çerçeveletip duvarınıza asarsınız

HDP'lilerden Akşener'e fotoğraflı tepki: Çerçeveletip duvarınıza asarsınız
HDP'liler, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in AKP-HDP görüşmesine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

AKP, başörtüsüne ilişkin Anayasa çalışması kapsamında geçen hafta HDP'yi ziyaret etmişti. Ziyaretin yankıları sürerken, AKP'nin terörle ilişkilendirdiği partiyi ziyaret etmesini eleştirenler olmuştu. Bazı AKP'liler ise HDP'ye yönelik 'ılımlı' sayılabilecek mesajlar vermişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ziyareti "Açılımcılar kumpanyası yeniden seyircilerle buluşuyor" sözleriyle eleştirmişti.

HDP'DEN TEPKİ

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığındaki heyet bizim kapıdan çıkıp, koridoru yürüyüp İYİ Partiye gidip, kendilerinin söylemiyle 'masa kurup' görüştüler... Lahana ve perhiz turşusu misali..." ifadesini kullandı.

Oluç, AKP ile İYİ Partililerin birlikte çektirdikleri fotoğrafı da Twitter hesabından paylaştı.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu ise Akşener'in '6'lı masa'dan ayrılması gerektiğini söyledi: "Güzel bir konuşma! Akşener'in artık 6'lı masadan kalkması gerektiğine işaret ediyor. İYİ parti merkez sağ bir siyasete değil Türk milliyetçisi bir siyasete yöneliyor ki bunun anlamı önümüzdeki aylarda bugüne kadar anketlerde görülen oylarının da altına düşeceğidir."

Politika