HDP'lilere "soykırım" dileyen Deva kurucusu Kaşıkçıoğlu, özür dileyerek paylaşımını kaldırdı

HDP'lilere "soykırım" dileyen Deva kurucusu Kaşıkçıoğlu, özür dileyerek paylaşımını kaldırdı
DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Metin Kaşıkoğlu, HDP'ye yönelik "Umarım sizin de soyunuz tez zamanda tükenir" ifadesi nedeniyle özür dileyerek paylaşımını kaldırdı. Kaşıkçıoğlu, paylaşımdaki asıl maksadının "birlikte yaşama ideallerine zarar verici siyaset anlayışının sona ermesi istek ve beklentisi" olduğunu ileri sürdü.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve eski AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, HDP'nin Ermeni Soykırımı'na ilişkin açıklamasına tepki gösterirken "Umarım sizin de soyunuz tez zamanda tükenir" ifadesi nedeniyle özür dileyerek paylaşımını kaldırdı. Kaşıkçıoğlu, paylaşımdaki asıl maksadının "Ülkemizin tüm insanlarının birlik, beraberlik ve birlikte yaşama ideallerine zarar verici nitelikte gerçekleştirilen siyaset zihniyeti ve anlayışının sona ermesi istek ve beklentisi" olduğunu ileri sürdü.

Avukat Kaşıkoğlu, Twitter hesabından HDP'nin Ermeni 'Soykırımı utancıyla yüzleşin!' açıklamasını alıntılayarak "Yarın PKK'ya da soykırım yapıldı dersiniz siz bu zihniyetle. Umarım sizin de soyunuz tez zamanda tükenir" diye yazdı.

Özür dilemek zorunda kaldı

Kaşıkoğlu tepkiler üzerine paylaşımını silerek şu açıklamayı yaptı: 
"Eleştirel Twitter paylaşımımın, bağlam ve asıl maksadından kopartılarak, hiç bir zaman benimsemediğim ırkçılık ve Kürt düşmanlığı boyutuna evrilmeye çalışıldığını, bu durum nedeniyle bazı Kürt vatandaşlarımızın samimi olarak üzüntü duyduklarını müşahade etmekteyim.

Türkiye’de siyaset yapma iddiasında bulunan bir siyasi partinin, bu kadim topraklarda 1915 yıllarında yaşanmış karşılıklı büyük acılarla ilgili, tarihi gerçeklerle bağdaşmayacak şekilde “soykırım” ifadesini kullanıp, bununla ülkemizin yüzleşmesini istemesi üzerine yaptığım paylaşımdan asıl maksadım;

Ülkemizin tüm insanlarının birlik, beraberlik ve birlikte yaşama ideallerine zarar verici nitelikte gerçekleştirilen siyaset zihniyeti ve anlayışının sona ermesi istek ve beklentisidir.

Tepkilere "art niyetli" dedi

Tüm iyi niyetimize ve asıl maksadımıza rağmen, bir kesim tarafından ısrarla maksadından koparılarak istismar edilmeye çalışılan paylaşım nedeniyle sasimi şekilde üzülen ve kalbi kırılan tüm vatandaşlarımızdan özür diler, haklarını helal etmesini dilerim.

Bu minvalde art niyetli kişilerin daha fazla manipülasyonuna fırsat vermemek adına ve farkına varmadan kalplerinin kırılmasına neden olduğum tüm insanlara saygıdan ötürü platformda yaptığım paylaşımı da kaldırılyorum.”

Gündem