HDP'nin Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklaması bekleniyor

HDP'nin Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklaması bekleniyor
Gazeteciler; İsmail Saymaz ve Candaş Tolga Işık, HDP'nin, cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu'nu desteklemekten yana tavır alacağını iddia etti.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün HDP Eş Başkanları, Pervin Buldan ve Mithat Sencar'la bir saatlik görüşme gerçekleştirmiş birlikte basın karşısına çıkmıştı. Görüşme sonrası cumhurbaşkanlığı seçimi için HDP cephesi tavırlarının kurullarla görüşülerek belirleneceğini açıklamıştı.

Akşam saatlerinde gazeteciler; İsmail Saymaz ve Candaş Tolga Işık HDP'nin Kılıçdaroğlu'nu desteklemekten yana tavır alacağını iddia etti.

'Yarın açıklanacak'

Candaş Tolga Işık, son dakika bilgili olarak paylaştığı tweetinde "HDP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayını çıkarmama kararı aldı" sözlerini kullandı.

can.png

İsmail Saymaz ise süreçle ilgili kesin bir dil kullanarak tarih verdi. Saymaz, "HDP, Cumhurbaşkanı adaylığında tavrını belirledi. HDP aday çıkarmayacak ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret edecek. Bu karar yarın Ankara’da basın toplantısıyla açıklanacak" iddiasında bulundu. (Kısa Dalga)

resim-2023-03-21-233650841.png

Gündem