HDP’nin kongre hazırlıkları başladı: Eş genel başkanlar tartışılacak

HDP’nin kongre hazırlıkları başladı: Eş genel başkanlar tartışılacak
HDP, 5’inci Büyük Olağan Kongre’nin hazırlıklarını Mutabakat Komisyonu’nun kurulmasıyla başlattı. Ağırlıklı görüş eş genel başkanların değişip, değişmeyeceğine dair tartışmaların kongreye yakın bir süreçte yapılması yönünde.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 5’inci Büyük Olağan Kongresi’ni 3 Temmuz Pazar günü Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirecek. Parti Meclisi’nin (PM) 17 Nisan’daki toplantısında kararı alınan kongrenin teknik hazırlıkları, ana mesajı, sloganları ve ele alınması gereken konular üzerinde ön hazırlıkları yapacak, PM ile eşbaşkanları belirleyecek Mutabakat Komisyonu kuruldu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, HDP bileşenleri, bireyler, kadın ve gençlik meclisleri üyelerinden oluşan 15 kişilik Mutabakat Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kongre hazırlıklarının başlatan komisyon, yeni dönemde Parti Meclisi’nde yer alacak kişileri belirleyecek. Komisyonun çalışmalarını desteklemek amacıyla da 7 bölgede Bölge Mutabakat Komisyonları kurulacak.

PM ADAY BAŞVURULARI BAŞLADI

PM’de görev almak isteyenler için başvuru süreci başlatıldı. İl örgütlerine yapılacak başvuruların ardından Bölge Mutabakat Komisyonu, aday adaylarını Genel Merkez bünyesinde oluşturulan Mutabakat Komisyonu’na iletecek.

Genel merkezin Mutabakat Komisyonu, kongreye kadar her hafta bir araya gelerek, çalışmalarını sürdürecek. Eşbaşkanların değişip, değişmeyeceğine dair de belirleyici olacak Mutabakat Komisyonu’nda şu an ağırlıklı görüş eşbaşkanların değişip, değişmeyeceğine dair tartışmaların kongreye yakın bir süreçte yapılması yönünde.

50 BİN KİŞİ HEDEFLENİYOR

Öte yandan Kongreye güçlü bir katılım hedefleniyor. Bunun çalışmaları ise yerellerde Örgütlenme Komisyonu tarafından yürütülüyor. Kongreye, Türkiye’nin 7 bölgesinden yaklaşık 50 bin kişinin katılması bekleniyor.

Ayrıca Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden birçok çevreden temsiliyetin katılımı da hedefleniyor. Bu kapsamda HDP Dış İlişkiler Komisyonu, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde katılımı için çalışmalarını sürdürüyor. HDP’nin, bu kongrede önemli temsiliyetleri ağırlaması bekleniyor.

Politika