HDP'ye destek kampanyası için açık artırmaya çıkan tabloya 7 bin 500 dolar teklif geldi

HDP'ye destek kampanyası için açık artırmaya çıkan tabloya 7 bin 500 dolar teklif geldi
Norveç'te yaşayan ressam Hakan Yaşar, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın beğendiği tabloyu, HDP'ye destek için açık artırmaya çıkardı.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hazine yardımına tedbir koymasının ardından HDP sosyal medyada 'Hazinemiz halkımız' adlı bağış kampanyası düzenlediğini duyurmuştu.

30 yıldan fazladır Norveç'te yaşayan ressam Hakan Yaşar, yaptığı bir tablo ile kampanyaya destek olacağını duyurdu. Yaşar, tabloyu açık artırmaya çıkardı. Duyurudan hemen sonra tabloya 6 bin dolar teklif geldi.

Ancak Yaşar, tabloyu hemen satmak istemedi. Daha fazla gelir elde edilmesi amacıyla süre uzatıldı.

Independent Türkçe'den Abdulhakim Günaydın'ın haberine göre tablo 1 Şubat saat 20:00'ye kadar açık artırmada kalacak. Bunun satışından elde edilecek gelir HDP Genel Merkezi'ne aktarılacak.

Teklifte artış olduğunu ve 7 bin 500 dolara çıktığını belirten Yaşar, bu resmi neden seçtiğini söyledi:

"Amed'deki (Diyarbakır) bir sergimde Başak (Demirtaş) Hanım da gelmişti. Çalışmaları gezerken en çok hoşuna giden buydu. Bu çalışmayı çok beğendiği için onu satışa koymak istedim. Hatta o zaman kendisine hediye vermek istemiştim, lakin bir türlü olmadı. Bu yüzden bu çalışmayı seçtim. Yoksa elimde başka çalışmalarda var. Almak isteyen olursa bu resmi başka bir çalışmamla da değiştirebilir. Benim için her çalışmam aynı değerde. Özellikle Başak Hanım o çalışmayı beğendiği için onu açık artırmaya koymak istedim."

(Kısa Dalga)

Gündem