HDP binasına saldırıp, Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer, Suriye'den silahlı fotoğraflar paylaşmış

HDP binasına saldırıp, Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer, Suriye'den silahlı fotoğraflar paylaşmış
HDP İzmir İl Başkanlığı binasına girerek, Deniz Poyraz isimli parti çalışanının hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen Onur Gencer olduğu belirtilirken, Gencer'in Suriye'deyken paylaştığı silahlı fotoğrafları ortaya çıktı.

HDP İzmir il binasına girerek parti üyesi Deniz Poyraz’ı katleden eski sağlık çalışanının adının Onur Gencer olduğu belirtildi. Cumhuriyet'in aktardığına göre Gencer, ilk ifadesinde “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dedi. 

SKYP İzmir 'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Gencer'in silahlı fotoğrafları yer aldı. Bir fotoğrafın Suriye'deki Menbic'ten çekildiğine ilişkin not olduğu görüldü. Gencer'in 21 Şubat 2020'de Menbic'ten "Suriye hatırası" diye paylaştığı fotoğrafın ardından "Görev dönüşü" diye de Antep'ten fotolar paylaşması dikkat çekti. Gencer'in saldırısından 1 gün önce sosyal medya hesabından tehditlerle ırkçı paylaşımlar yaptığı da anlaşıldı.

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü de, Twitter hesabından Onur Gencer'in fotoğrafını paylaşarak, "Cinayetin ayrıntıları geliyor... 3 silahlı içeri giriyor. O sırada tesadüfen sadece mutfakta çalışan genç HDP'li kadın Deniz Poyraz var. Onu ateş ederek öldürüyorlar. Binayı yakmaya çalışıyorlar. 2 saldırgan kaçıyor. Yakalanan Onur Gencer'in fb profili çok şey anlatıyor..." diye yazdı.


KEMALPAŞA HASTANESİ'NDE MEMUR

Onur Gencer'in İzmir Kemalpaşa Hastanesinde sağlık memuru olduğu ancak bir süredir ise gitmediği için hakkında tutanak tutulduğu öğrenildi. Tutanakların il sağlık müdürlüğüne gönderildiği ve hakkında işlem yapıldığı belirtildi.



Saldırganın il binasından çıkarılış anları da kameralara şu şekilde yansıdı. 

Gündem