HEDEP'in 22 kişilik MYK'sı belirlendi

HEDEP'in 22 kişilik MYK'sı belirlendi
HEDEP'in yeni Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) belirlendi. 22 kişilik MYK'de seçimlerde milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen eski İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve oyuncu Kerem Fırtına da var.

Ankara’da 15 Ekim’deki 4. Olağan Büyük Kongresi’nde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) olan adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (HEDEP) yeni Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) belirlendi.

Medyascope'dan Ferit Aslan'ın haberine göre MYK’da eski Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK’sinde de yer alan Tayip Temel, Ebru Günay, Özlem Gündüz, Serhat Eren ve Mehmet Rüştü Tiryaki yer aldı

Öztürk Türkdoğan ve oyuncu Kerem Fırtına

14 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerde milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve sanatçı Kerem Fırtına da HEDEP MYK’de yer aldı.

15 Ekim'de kongre yapılmıştı

HDP’nin kapatma davası nedeniyle seçimlere çatısı altında girdiği Yeşil Sol Parti, 15 Ekim’de Ankara’da düzenlenen 4. Olağan Büyük Kongre’de adını HEDEP olarak değiştirmişti.

HDP’nin 2022’deki kongresinde Parti Meclisi (PM) listesinde yer alan Yeşil Sol Parti milletvekilleri Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Oruç, kongrede eş genel başkan seçilirken, Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç gibi partinin birçok önemli ismi, yeni PM’de yer almamıştı. (Kısa Dalga)

Politika