HEDEP'ten ilk grup toplantısı: İsrail’in Gazze’ye yaşattığını bu iktidar Rojava’da yapıyor

HEDEP'ten ilk grup toplantısı: İsrail’in Gazze’ye yaşattığını bu iktidar Rojava’da yapıyor
Partisinin ilk grup toplantısında konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, iktidarın savaş karşıtlığının samimi olması için önce Rojava'daki operasyonları durdurması gerektiğini belirtti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), ilk TBMM grup toplantısını gerçekleştirdi. HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın gündeminde Filistin vardı.

Partinin isminin değiştiğini ancak perspektifinin değişmediğini belirten Hatimoğulları, sözlerine cezaevinde tutulan Kürt siyasetçileri anarak başladı.

Birgün’de yer alan habere göre, seçimlerin ardından kapsamlı çalışmalar yapıldığını belirten Hatimoğulları, partinin isminin değiştiği kongrenin son derece coşkulu geçtiğini belirterek katılanlara teşekkür etti.

“İsrail, Filistin’i haritadan silmeye çalışıyor”

İsrail'in işgali sonucunda başlayan çatışmaların her gün şiddetlendiğini belirten Hatimoğulları, "İsrail'in yürüttüğü işgal politikası 2 milyon insanı küçücük bir yere hapsetmiş durumda. İsrail, Filistin'i haritadan silmek için çok ciddi adımlar atıyor. Bu savaşı böyle okumak durumundayız. Mazlum Filistin halkının yanındayız" dedi.

“Timsah gözyaşları akıtıyorlar”

Cumhur İttifakı'nın Filistin halkının mağduriyetini iç politikada bir sömürü unsuru olarak kullandığını savunan Hatimoğulları, "Türkiye'deki iktidar Filistin halkının gerçek anlamda yanında değil, timsah gözyaşı akıtıyorlar" dedi.

“İsrail’in Gazze’ye yaşattığını bu iktidar Rojava’da yapıyor”

İktidarın savaş karşıtlığının samimi olması için önce Rojava'daki operasyonları durdurması gerektiğini söyleyen Hatimoğulları, "İsrail’in Gazze’ye yaşattığını bu iktidar Rojava’da yapıyor. Rojava’da demografik yapıyı değiştirerek, Kürt halkını oradan sürüp yerine kendi yandaşlarını yerleştirmeye çalışıyor. Amacı, buradaki sığınmacıları oraya yerleştirip demografik yapıyı değiştirmek" diye konuştu.

Deprem bölgesindeki insanların hijyen malzemesi ve su ihtiyaçlarının devam ettiğini belirten Hatimoğulları, konteynırların sağlıksız olduğunu dile getirdi. Hatimoğulları, depremzedelerin konut ihtiyacına vurgu yaparak, "Deprem vergileriyle yol yapmak mıydı ihtiyaç? Sosyal devlet, yurttaşın en acil ihtiyaçlarını gidermek için vardır" dedi.

İktidarın, kadınların kazandığı hakları ellerinden almaya çalıştığını belirten Hatimoğulları, şunları söyledi:

"Sürekli makbul kadın tarifi yapıyorlar. Bizler bedenimize, emeğimize, kimliğimize yönelik saldırılara sessiz kalmadık, kalmayacağız. Erkek egemen sisteme karşı mücadeleye devam edeceğiz. Bizi dört duvara sıkıştırmaya çalışan iktidara sözümüz, asla boyun eğmeyeceğiz." (Kısa Dalga)

Politika