Her şey bir gecede oldu: 'Kripto kralı' servetinin yüzde 94'ünü kaybetti

Her şey bir gecede oldu: 'Kripto kralı' servetinin yüzde 94'ünü kaybetti
'Kripto kralı' olarak bilinen FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, bir gecede servetinin yüzde 94'ünü kaybetti. Bankman-Fried'in kaybettiği rakamın 14,6 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, işlem hacmi bakımından en büyük üçüncü kripto borsası olan FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini duyurdu.

Binance'den yapılan açıklamada, yanlış kullanılan müşteri fonları ve ABD'deki soruşturma iddialarıyla ilgili son haberlerin yanı sıra kurumsal değerlendirme sonucu FTX'i olası satın alma sürecinin sürdürülmemesine kara verildiği bildirildi.

Şirketinin likidite sorunu yaşadığı ortaya çıkmadan önce, tahmini 15,2 milyar dolar toplam malvarlığına sahip olan Bankman-Fried, Binance ile FTX arasındaki olaylar sonucunda bir gün içinde 14,6 milyar dolar kaybetti.

Gerçek Gündem'deki habere göre milyarder unvanını kaybeden Bankman-Fried’in adı, Bloomberg Milyarderler Endeksi’nden de silindi.

Binance'in rakibi FTX'i satın alma planına ilişkin haber akışı kripto para piyasasının istikrarına ilişkin endişelere neden olurken, kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı 16 bin doların altına indi.

Ekonomi