Her şey koca bir kurguymuş: TikTok'taki fenomenleri gerçek değil, kurgu karakterler

Her şey koca bir kurguymuş: TikTok'taki fenomenleri gerçek değil, kurgu karakterler
TikTok uygulamasında dünyaca ünlü ve yüzbinlerce takipçisi olan karakterlerin kurgudan ibaret olduğu ortaya çıktı.

Bir sosyal medya ve eğlence girişim şirketi olan FourFront, toplamda 1,93 milyon takipçiye sahip ve 100 milyonlarca görüntüleme alan 22 kurgusal TikTok karakteri yarattı. Independet Türkçe'de yer alan Noyan Özkan imzalı çeviri habere göre  karakterler şirket tarafından oluşturulan senaryoları canlandırıyor ve videolarının altında fictional hashtag'ini kullanıyor fakat hayranları takip ettikleri sosyal medya fenomeninin gerçek bir kişi olmadığını fark etmeyebiliyor.

FourFront'un kurucu ortağı Ilan Benjamin, Insider'a verdiği demeçte karakterlerin ve hikayelerinin birbiriyle bağlantılı olduğunu söyledi.

En popüler karakterlerden bazıları arasında 490 binden fazla takipçisi olan Sydney (@sydneyplus), 112 binden fazla takipçisi bulunan Tia (@thatsthetia) ve 93 bin 100'den fazla takipçiye sahip Butler Darren (@butlerdarren) yer alıyor.

Tia'yı canlandıran Cameisha Cotton, projenin kendisine kendi yönetmeni ve yaratıcı yapımcısı olma fırsatı verdiğini söyledi. FourFront'un diğer kurucu ortağı Anna Melamed, şirketin karakterlerin ve hikayelerinin kurgu olduğunu daha açık hale getirmenin yollarını bulmak için TikTok'la birlikte çalışmak istediğini söyledi. Bejamin, Fast Company'e verdiği ayrı bir röportajda, şirketin sosyal medya içeriğine yaklaşımını televizyon dizilerindeki geleneksel pilot sezon modeli olarak nitelendirdi. Öte yandan, kimin tam bir sezon için seçilmeye layık olduğuna karar vermenin kullanıcılara kaldığını da sözlerine ekledi. Anlatıları yaratmanın amacı izleyicileri şirketin nihayetinde biletlerini satabileceği canlı etkinliklere çekmek.

Kısa süre önce FourFront, TikTok yıldızları ve izleyicileri ağı oluşturmak ve anlatıları ileri taşımak adına yapay zeka tabanlı sohbet robotları da dahil teknoloji ürünleri geliştirmek için 1,5 milyon dolar (yaklaşık 14 milyon TL) fon topladı.

HABERİN TAMAMI

Yaşam