Herkesin evine giriyor. Çay kaşığının ucuyla tüketilirse hafızayı uçuşa geçiriyor

Herkesin evine giriyor. Çay kaşığının ucuyla tüketilirse hafızayı uçuşa geçiriyor
1 tatlı kaşığı tüketildiğinde beyne iyi gelen ve hafızayı uçuran baharatla tanışın

Baharatlar, yemeklere lezzet katan ve sağlık açısından birçok fayda sağlayan doğal bileşenlerdir. Baharatların gücü, yemeklere aroma ve tat katmanın yanı sıra sağlık açısından da önemli bir rol oynamaktadır. Baharatlar, antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerden korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, sindirim sistemini düzenleyerek sindirim sorunlarına iyi gelirler. Bu nedenle, günlük beslenme düzeninde çeşitli baharatların kullanımı önemlidir.

Özellikle zerdeçal, zencefil, karabiber, kimyon ve kekik gibi baharatlar anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olurlar. Ayrıca, kan şekerini dengeleyici etkileri ile diyabet riskini azaltabilirler. Baharatlar aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolüne de yardımcı olurlar.

herkesin-evine-giriyor-1-tatli-kasigi-tuketince-hafizayi-ucuran-baharat-zypo.jpg

Baharatların gücü sadece sağlık açısından değil, aynı zamanda yemeklerin lezzetini arttırma konusunda da önemlidir. Doğru kullanıldığında baharatlar yemeklere benzersiz bir tat ve aroma kazandırarak yeme deneyimini zenginleştirirler. Bu nedenle, mutfakta baharatların doğru bir şekilde kullanılması yemeklerin lezzetini arttırmanın yanı sıra sağlıklı beslenmeye de katkı sağlar.

HAFIZAYA İYİ GELDİĞİ ORTAYA ÇIKAN BAHARAT

Sosyal medyada sağlıklı tavsiyeler paylaşan Osman Müftüoğlu'unun güçlü bir bellek için önerdiği 3 baharat dikkat çekti.

1. Zerdeçal

2. Safran

3. Kimyon

ARAŞTIRMAYLA KANITLANDI

Alman bilim adamları tarafından yapılan ve 'Stem Cell Research and Therapy' dergisinde yayımlanan bir araştırma, zerdeçalda bulunan bir maddenin, beynin iyileşmesinde rol alan sinir hücrelerinin gelişimine yardımcı olduğunu gösterdi.

Araştırmacılara göre günde 1 çay kaşığı zerdeçal tüketmek bile beyni korumaya yetiyor.

ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?

Zerdeçal her türlü tüketilebilir, fakat içerdiği kurkumin yalnızca yağda çözünebilir olduğundan yağ içeren yemeklerin yanında veya yoğurt gibi içeriğinde doğal olarak yağ bulundurulan besinlerle karıştırılarak tüketilmesi önerilmektedir. Bir kase yoğurdun içerisine 1 tatlı kaşığı zerdeçal eklemeniz yeterli olmaktadır.

Hafıza Dostu 4 Yiyecek.

1. Yumurta: Yumurta, beyin fonksiyonlarını korumak için gerekli olan B vitaminleri ve kolin açısından zengindir. Kolin, beyin hücrelerinin yapı taşıdır ve hafızanın korunmasına yardımcı olur.

2. Somon: Somon, omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir balıktır. Bu yağ asitleri, beyin sağlığı için önemlidir ve hafızanın korunmasına yardımcı olur.

3. Brokoli: Brokoli, C vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, beyin hücrelerini korur ve hafızanın güçlenmesine yardımcı olur.

4. Ceviz: Ceviz, omega-3 yağ asitleri ve E vitamini açısından zengindir. Bu besinler, beyin fonksiyonlarını korumak için gereklidir ve hafızanın güçlenmesine yardımcı olur.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr - saraymedya.com

Yaşam