Hindistan enflasyona karşı iki ayda ikinci kez faiz artırdı

Hindistan enflasyona karşı iki ayda ikinci kez faiz artırdı
Asya'nın üçüncü büyük ekonomisi Hindistan, yüksek enflasyon nedeniyle iki ayda ikinci kez faiz artırdı. Politika faizi 50 baz puan artışla yüzde 4,90'a çıkarılırken, Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das yüksek enflasyon nedeniyle bu kararı aldıklarını söyledi.

Tüketici enflasyonunun sekiz yılın en yüksek seviyesine çıktığı, üretici enflasyonunun 30 yılın zirvesine yükseldiği Hindistan'da iki ay içinde ikinci kez faiz artırıldı. Hindistan Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,90'a çıkardı.

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das kararın açıklanması sonrasında yaptığı açıklamada enflasyona dikkat çekti. Das, önümüzdeki aylarda yeni faiz artışının ve para politikalarında daha fazla sıkılaşmanın sinyalini vererek, "Önceki politika toplantılarında ele alındığı gibi, enflasyonda yukarı yönlü riskler beklenenden erken gerçekleşti" dedi.

Enflasyonun Merkez Bankası'nın tolerans seviyesinin üst bandının ötesine geçtiğini ve bir süre daha bu noktada kalmasının beklendiğini söyleyen Das, gıda, enerji ve emtia fiyatlarının yüksek seyrettiğine dikkat çekti. Hindistan Merkez Bankası'nın enflasyon hedefi yüzde 2-6 bandındaydı. (Kısa Dalga)

Ekonomi