Hindistan Hava Yolları'na siber saldırı: 4,5 milyon yolcunun verileri çalındı

Hindistan Hava Yolları'na siber saldırı: 4,5 milyon yolcunun verileri çalındı
Hackerlar, Hindistan Havayolları Air India'nın sisteminde kayıtlı 4.5 milyonu aşkın yolcuya ait verilerini çaldı.
Hackerların Hindistan'da bir devlet işletmesi olan Air India'nın (Hindistan Havayolları) sisteminde kayıtlı 4.5 milyonu aşkın yolcuya ait verileri çaldığı açıklandı.

Euronews'in haberine göre,
Hindistan Havayolları'ndan (Air India) cuma günü yapılan ilk açıklamada, söz konusu yolculara ait pasaport bilgileri, kredi kartı numaraları ve isim soyadı gibi mahrem bilgilerin hacklerlar tarafından ele geçirildiği kaydedildi.

Air India söz konusu sorunu çözmek amacıyla şu anda kredi kartı sağlayıcı şirketlerle birlikte çalıştıklarını belirterek, internet sunucularının güvenliğinin sağlandığını ve veri güvenliği konusunda da dışarıdan uzmanların getirildiğini açıkladı.

Havayolu şirketi, "Yolcularımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı büyük üzüntü duyuyor ve bizlere olan desteklerini ve güvenleri sebebiyle kendilerine teşekkür ediyoruz." mesajını paylaşırken, hackerların 2011 ile 2021 arası yaklaşık 10 senelik dönemi kapsayan bilgilere ulaştığı kaydedildi.

Air India, halihazırda SITA PSS adlı bir internet güvenlik şirketiyle birlikte çalışıyor. SITA PSS geçtiğimiz şubat ve mart aylarında Air India'ya siber saldırı düzenlendiğini ancak bu saldırının başarıyla önlendiğini duyurmuştu.

SALDIRILAR DÜNYA GENELİNDE 

Dünyada genelinde havayolu şirketlerine ait yolcu verilerinin saklandığı bilgi bankalarına sıkça siber saldırı düzenleniyor.

İngiltere Havayolları (British Airways), 2018 yılında 400 bin yolcusuna ait verileri çaldırdığı gerekçesiyle 28 milyon dolar, Cathay Pasific Havayolları ise aynı sene içerisinde 9 milyon yolcusuna ait verilerin siber saldırı sonucu 3. kişilerin eline geçmesi nedeniyle 700 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Yine İngiltere merkezli Avrupa'da oldukça popüler bir havayolu şirketi olan düşük bütçeli EasyJet'in veri bankasına 2020'de saldırı düzenlenmiş, firma 9 milyon yolcusuna ait bilgileri çaldırmıştı.

Dünya