Hindistan’da Covid hastanesinde yangın: 13 ölü

Hindistan’da Covid hastanesinde yangın: 13 ölü
Son 24 saat içinde 332 binden fazla Covid-19 vakasının kaydedildiği Hindistan’da, koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü bir hastanenin yoğun bakımında çıkan yangında 13 hasta öldü.

Bugün tek günde  332 binden fazla Covid-19 vakasının kaydedildiği Hindistan’da koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü bir hastanenin yoğun bakımında çıkan yangında ilk bilgilere göre 13 hasta öldü.

Sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği, hastanelerde oksijen sıkıntısının baş gösterdiği Hindistan zor günler geçiriyor. Tek bir günde dünyanın en yüksek vaka sayısına ulaşan Hindistan’da, Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saatte 332 bin 730 yeni vaka kayıtlara geçti. Yine son 24 saat içinde Covid-19 kaynaklı can kaybı sayısı 2 bin 263 oldu.

Yerel ve yabancı haber ajanslarına göre hastanelerde yoğun bir mücadele devam ederken, ülkenin batısında bir facia meydana geldi. Mumbai’nin kuzeyindeki Virar’da Covid-19 hastalarının tedavi gördüğü 90 yataklı bir hastanenin ikinci katındaki yoğun bakım servisinde çıkan yangında 13 hasta öldü. Yangından hemen önce yoğun bakım servisindeki klima ünitesinde bir patlama olduğu belirtildi. 

Başbakan Narendra Modi, kazanın ardından Twitter’den başsağlığı dileklerini yayımladı. Başbakan Modi, bugün ülkenin sağlık krizinin en çok vurduğu eyalet yöneticileriyle  bir toplantı yapacak. 

Son günlerde başkent yeni Delhi dahil ülke çapında hastanelerde ağır oksijen sıkıntısı yaşanıyor. Yüksek Mahkeme hükümetten oksijen sıkıntısını aşmak ve Covid-19 hastaları için gerekli ilaçların sağlanmasına yönelik bir ulusal plan istedi.

Yoğun bakım servislerinin dolu olması nedeniyle, yatak sırası ve destek beklerken birçok hastanın yaşamını yitirdiği haberleri yer alıyor.(AJANSBİZİM)

Sağlık