Hiranur Vakfı’ndan açıklama: Kurumsal olarak ilgimiz yok

Hiranur Vakfı’ndan açıklama: Kurumsal olarak ilgimiz yok
Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken evlendirdiği ortaya çıkmıştı.

BirGün yazarı Timur Soykan’ın, kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002 yılında 6 yaşındayken imam nikâhıyla ‘evlendirdiğini’ ve kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatan yazısının ardından kamuoyunun gündemine gelen Hiranur Vakfı, internet sitesinden konuya ilişkin açıklama yayımladı.

Birgün Gazetesi’nde yer alan habere göre, açıklamada şöyle denildi:

“BirGün gazetesinde vakfımızın ismi zikredilerek verilen haberin içeriğinde yer alan ve mahkemelere intikal etmiş konu ile kurumsal olarak hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır. Süreci devam eden bir davanın iddianamesinde yer alan suçlamalar dava sonuçlanmadan sadece iddiadan ibarettir.”

“Bir aile içerisinde yaşandığı iddia edilen ve mahkemeye intikal etmiş dava” olarak tanımladığı davayı takip edeceğini belirten vakıf, “Hukuk sistemimize güveniyoruz ve mahkemenin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz” dedi.

“Kötü niyet”

Vakıf, bu olay üzerinden “bir kurumu karalamaya çalışmanın” ve “İslami hassasiyetleri olan bütün insanları yaftalama niyetinde olmanın en hafif tabirle kötü niyet” olduğunu savundu.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Hiranur Vakfı olarak hiçbir kötü niyetin parçası olmayacağız ve Allah'ın izniyle faaliyetlerimize aynı inanç ve azimle devam edeceğiz. Bu süreçte vakfımıza yönelik yalan, iftira ve hakaret beyanında bulunan kışı ve kurumlar hakkında tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı da önemine binaen belirtmek isteriz."

İlgili Haberler
Gündem