Hollanda, Türkiye dahil 12 ülkeyi 'yüksek riskli bölge’ ilan etti

Hollanda, Türkiye dahil 12 ülkeyi 'yüksek riskli bölge’ ilan etti
Hollanda hükümeti, hızla artan Covid-19 enfeksiyonları nedeniyle Türkiye de dahil, Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan 12 ülkeyi, ”yüksek riskli bölge” ilan etti.

Hollanda salı gününden itibaren Türkiye ve diğer 11 ülkeden gelen kişilere uygulanan seyahat kurallarını sıkılaştıracak. Yeni kurallara göre bütün yolculardan negatif test sonucu istenecek ve 3. doz takviye aşısı yaptırmayanlar zorunlu karantinaya tabi tutulacak. BBC Türkçe'nin haberine göre Hollanda hükümetinin aldığı karar salı gününden itibaren Türkiye'nin yanı sıra, Arnavutluk, Bolivya, Bosna-Hersek, Kosta Rika, Guyana, Lübnan, Kuzey Makedonya, Panama, Sırbistan, Surinam ve Tunus’tan gelen yolcular için geçerli olacak.

Bu ülkelerden gelen ve destekleyici Covid aşısı yaptırmamış olan 13 yaşından büyük kişilere, 10 günlük zorunlu ev karantinası uygulanacak.

Karantinaya alınan kişiler, Hollanda'ya vardıkları gün ile ülkede bulundukları 5. günde birer test yaptıracak. 5. gündeki testin negatif çıkması durumunda, karantina uygulaması sona erecek.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı'na göre, seyahat kuralları, Türkiye ve diğer 11 ülkede Covid enfeksiyonlarının hızla artması nedeniyle yeniden sıkılaştırıldı.

Sağlık