Hollanda’da kadınlara ücretsiz hijyen ürünleri dağıtıldı

Hollanda’da kadınlara ücretsiz hijyen ürünleri dağıtıldı
Hollanda Yoksulluk Fonu Vakfı, ülkedeki bin ayrı noktada kadınlar için ücretsiz regl dönemi hijyen ürünleri yardım noktası açtı.

Hijyenik pedlerden tampona ve adet kabına kadar çok sayıda ürünü ihtiyaç sahibi kadınlara ulaştıran vakıf, ülke genelinde yaklaşık 60 bin kadının bu hizmetten yararlanacağını belirtiyor.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre geçen yıl aynı dönemde ücretsiz hijyen ürünleri dağıtmak için yaklaşık 200 yardım noktası kuran vakıf, yoğun talep üzerine, bu noktaların sayısını beş kat arttırdı. Vakıf, bu hafta Utrecht kentinde bininci yardım noktasını açtı.

Hollanda Yoksulluk Fonu Vakfı, bu yılın sonuna kadar ücretsiz kadın hijyen ürünleri yardım noktalarının sayısını 1400'e çıkarmayı planlıyor.

Ücretsiz yardım noktaları, kadınların kolayca ulaşabilecekleri ve en çok ihtiyaç duyulan yerlerde bulunuyor. Bu noktalar genellikle okullar, kütüphaneler ve toplum merkezlerinin yanı sıra, gıda bankaları ve ikinci el eşya satan dükkanların içinde yer alıyor.

Hollanda Yoksulluk Fonu Vakfı, her ay ülke genelindeki 60 binden fazla kadın ve kız çocuğuna ulaşmayı hedefliyor. Vakfa göre, ücretsiz adet ürünleri sağlanmasına şiddetle ihtiyaç var. Çünkü her 10 kadın ve kız çocuğundan biri zaman zaman adet ürünleri satın alacak parayı bulamıyor.

Dünya