Hollanda’da mahalle pikniğine kamyon daldı: Altı ölü, yedi yaralı

Hollanda’da mahalle pikniğine kamyon daldı: Altı ölü, yedi yaralı
Hollanda'nın Nieuw-Beijerland kasabasında yolan çıkan bir kamyon, bir buz sporları kulübünün bahçesinde mangal yakıp piknik yapan mahalle sakinlerinin arasına daldı.

Hollanda'nın Rotterdam kenti yakınlarındaki Nieuw-Beijerland kasabasında bir kamyonun yoldan çıkıp piknik yapan mahalle sakinlerinin arasına dalması sonucu altı kişi hayatını kaybetti, yedi kişi de yaralandı.

BBC Türkçe'nin Lahey muhabiri Yusuf Özkan'ın haberine göre olay, cumartesi akşamı Nieuw-Beijerland kasabasının birkaç kilometre dışındaki bir kavşakta meydana geldi. İspanya'daki bir taşımacılık şirketine ait kamyon, yoldan çıkarak bir buz sporları kulübünün bahçesinde mangal yakıp piknik yapan mahalle sakinlerinin arasına daldı.

Yaklaşık 100 kişinin bulunduğu bahçede, insanlar panikle kaçmaya çalışırken birçok kişi kamyon tarafından sürüklendi.

Olay yerine çok sayıda ambulans ile helikopter gönderildi. Resmi kaynaklara göre, kamyonun çarptığı altı mahalle sakini hayatını kaybetti. Olayda yedi kişinin de yaralandığı belirtildi.

Kamyonun 46 yaşındaki İspanyol sürücüsü olaydan sonra gözaltına alındı. Şoförün alkol ya da benzeri bir madde kullanmadığı, sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Belediye Başkan Vekili Charlie Aptroot, kazaya tanık olanlara psikolojik destek verildiğini belirterek, olayın kasaba sakinleri üzerinde büyük etki yarattığını söyledi.

Savcılık ve polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

* Fotoğraf: Hollanda basını

Dünya