Hollywood'daki isyan ateşine Bradley Cooper'dan destek: Yeni filmini tanıtmayacak

Hollywood'daki isyan ateşine Bradley Cooper'dan destek: Yeni filmini tanıtmayacak
Yıldız oyuncu, grevde olan oyunculara destek amacıyla, başrol oyuncusu ve aynı zamanda hem senaristi hem de yönetmeni olduğu yeni filmi "Maestro"nun Venedik'te düzenlenecek galasına katılmayacak.

Ünlü aktör Bradley Cooper, hem başrol oyuncusu hem yönetmeni hem de senaristi olduğu "Maestro" adlı yeni filminin, gelecek ay 2023 Venedik Film Festivali'nde yapılacak olan prömiyerine katılmayacak. 48 yaşındaki Amerikalı yıldız, bu kararı, grevde olan Hollywood oyuncularına destek vermek için aldı.

Nlife'tan Melike Tümer'in derlediği bilgilere göre; 63 yıl sonra ilk kez Hollywood'da hem senaristler hem de oyuncular aynı anda grev yapıyor. Mayıs ayında greve başlayan yazarlara, oyuncular da dahil olmuştu. Beyazperde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Birliği (SAG-AFTRA) maaş ve yapay zekaya karşı iş güvencesi konusunda görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle grev başlatmıştı.

Hollywood oyuncularını temsil eden Beyazperde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları birliği (SAG-AFTRA) üyelerinin film prömiyerlerine katılması, yer aldıkları yapımlar için röportaj vermesi, ödül törenlerine gitmesi, film festivallerine katılması ve sosyal medyada filmlerinin reklamını yapması yasak. Biyografik film "Maestro"da Leonard Bernstein karakterini canlandıran Bradley Cooper ise, filmin aynı zamanda yönetmeni olduğu için tanıtımını yapma hakkına sahip. Ancak, ünlü aktör, oyuncularla dayanışma amacıyla filminin tanıtımına katılmayacak.

Dev yapımlar paydos etti

Grev nedeniyle pek çok dev yapımın çekimleri durdu. Deadpool 3'ün seti çalışmazken; Avatar, Star Wars ve Avengers'ın vizyon tarihleri ertelendi. Stranger Things, Family Guy ve The Simpsons gibi dizilerin devam sezonlarının da bu grevden etkileneceği öngörülüyor.

Televizyon dünyasının Oscar'ları olarak kabul edilen 75. Emmy Ödülleri de grev nedeniyle ertelendi. Hollywood'da hem senaristlerin hem de oyuncuların aynı anda grevde olması nedeniyle ödül töreni ileri bir tarihte gerçekleşecek.

Kültür Sanat